Yüksekova gözaltı gerginliği

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 21 Eylül 2012 tarihinde yaşanan ve bir polis memurunun hayatını kaybettiği silahlı saldırı ile ilgili biri kadın 2 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçede uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru İsmail Öztürkçü olayı ile ilgili Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ve özel harekat birimleri tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında bir eve baskın düzenlendi. Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Elit Apartmanı'nın 5. katında bulunan 9 numaralı daireye yapılan baskın sırasında Cengiz Topel Caddesi iki yönlü trafiğe kapatıldı. Geniş güvenlik önlemleri arasında evde yapılan arama sonrası biri kadın 2 kişi gözaltına alınarak Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahısların ilçede öldürülen polis memuru İsmail Öztürkçü olayı ile ilgili gözaltına alındıkları belirtildi.

Yaşanan gözaltı sırasında Cengiz Topel Caddesi üzerinde PKK ve Öcalan lehine slogan atan bir gruba güvenlik güçleri gaz bombaları ile müdahale ederek dağıttı. Yaşanan gerginlik nedeniyle cadde üzerinde esnaf kepenklerini indirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber