İHL'li öğrenciler başka okula gönderilmek istenince veliler eylem yaptı

Manisa İmam Hatip Lisesi orta kısmında açılan sınıf sayısı yetersiz kalınca kayıt yaptıran öğrencilerin başka okula gönderilmek istenmesi tepkilere sebep oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul idaresi, yeni kayıt yaptıran öğrencileri Halil Yurtseven İlköğretim Okulu'na göndermek isteyince veliler eylem yaptı.

4+4+4 kesintili zorunlu eğitim modelinin uygulamaya girmesiyle birlikte 28 Şubat sürecinde kapatılan imam hatip ortaokulları yeniden açıldı. Bu çerçevede Manisa merkezdeki okula 120 öğrenci kayıt yaptırdı. Şehrin eski okullarından biri olan Manisa İmam Hatip Lisesi'nde üç sınıf ortaokul için ayrılınca öğrencilerden bir kısmı başka okula gönderilmek istendi. Duruma tepki gösteren velileri ise Manisa Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. sınıfa kaydını yaptırdığı öğrencilerin başka okulda eğitim görmemesi için okul önünde eylem yaptı. İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Necati Abalı ile Şerafettin Yel de okula giderek velileri dinledi.

Çocuklarının imam hatip lisesinde okuması için kayıt yaptırdıklarını dile getiren valiler, ?Biz çocuklarımızın buradaki ağabeyleri ve ablalarıyla birlikte eğitim görmesini istiyoruz. Halil Yurtseven İlköğretim veya başka bir okula gitmelerini istemiyoruz. Manisa'ya gerçekten yeri bir imam hatip lisesi binası şart, çünkü bu bina yeterli değil. Biz çocuklarımızın burada kalabalık sınıfta okumasına razıyız.? şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yel ise müracaat eden öğrenci sayısı fazla ve okul binası yetersiz olduğu için merkeze yakın Halil Yurtseven İlköğretim Okulu'na göndermek istediklerini söyledi. Yel, ?Orası müsait, illa burası olacak diye bir şey yok. Bizler çocukların iyi bir eğitim görmesini istiyoruz. Üç sınıf olursa 35-40 kişilik olacak.Onun için yeni bir bina yapmak zorundayız, yoksa okul bu kapasiteyi kaldıramaz. Velileri ve öğrencileri mağdur etmemek için elimizden geleni yapacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber