Emekli imamın 'Seyyar bakkal'ı

Emekli imam, köyde bakkal açacak dükkan bulamayınca çareyi traktörüne taktığı karavanla "seyyar bakkal" işletmekte buldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukova ilçesi Karapınar köyünde yaşayan Mevlüt Uçar (52), emekli olunca bakkal açmaya karar verdi. Uçar, bir süre devam eden araştırmanın ardından köyde kiralık ve satılık arazi bulamayınca çareyi "seyyar bakkal" işletmekte buldu.

Sabah saatlerinde köyün girişindeki mahallede park ettiği karavanla hizmet veren Uçar, öğleden sonra ise karavanıyla köy merkezinde satış yapıyor.

Uçar, AA muhabirine aile bütçesine katkı sağlamak için emekli olunca bakkal işletmeye karar verdiğini belirterek, köyünde dükkan açmak için satılık veya kiralık arazi bulamadığını söyledi.

Traktörüne taktığı karavanla 7 yıldır seyyar bakkal işlettiğini ifade eden Uçar, sabah saatlerinde köy girişindeki mahallelere hizmet verdiğini, öğleden sonra köy merkezinde satış yaptığını bildirdi.

"Köy halkı alıştı, geleceğim saati biliyor" diyen Uçar, "Köy halkının çayını, dondurmasını, ekmeğini, kolasını, her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum. Elimden geldiği kadar köyüme hizmet vermeye devam ediyorum. Her gün buradayım, aksatmıyorum" şeklinde konuştu.

-"Sağlığım el verdikçe satış yapmaya devam edeceğim"-

Sattığı ürünlerin bir kısmını toptancıdan, bir kısmını Adapazarı ilçesinden aldığını dile getiren Uçar, köy sakinlerinin özel isteklerini de yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.

"Sağlığım el verdikçe satış yapmaya devam edeceğim" diyen Uçar, "Ticaret güzel bir şey. Önemli olan helalinden, alın teriyle kazanabilmek. Alın teriyle kazanılan rızıktan ne sağlığa zarar gelir ne de çoluk çocuğa zarar gelir. Az olsun ama helal olsun" ifadelerini kulandı.

Muhabir: Çağrı Turgut

Yayıncı: Kemal Kaymak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber