80 yaşındaki hastanın göğüs kafesindeki kist lokal anestezi ile temizlendi

Afyonkocatepe Üniversitesi(AKÜ)'nde 80 yaşında solunum güçlüğü çeken bir hasta uyutulmadan lokal anesteziyle göğüs kafesi dışarı çıkartılarak içindeki kist temizlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Türkiye'de çok ender olarak yapılan bir ameliyat başarıyla gerçekleştirildi. Ameliyat ile ilgili bilgi veren Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürhan Öz, hastanın 80 yaşında olduğunu, kalp ve akciğer sisteminin yetmezliğinden dolayı genel anestezi yapılmasının hasta için büyük bir hayati tehlike oluşturduğunu söyledi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı'nın da görüşleri doğrultusunda hastaya lokal anestezi uygulandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Gürhan Öz, ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Lokal anestezinin bölgesel uyuşturma yapılarak hastanın uyanık kaldığı bir anestezi yöntemi olduğunu anlatan Yrd. Doç. Öz, "Kist; cilt, cilt altı, kas tabakası ve kemik dokusu uyuşturularak başarılı bir operasyonla çıkartıldı. Böylece hasta genel anestezinin sebep olabileceği komplikasyonlardan korundu. Şuanda sağlık durumu iyi. Genel cerrahi servisinde tedavisi devam ediyor. " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber