Uçkan: Afyon'da vatandaşın huzurunu bozan beni karşısında bulur

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Uçkan, kentte güvenliğin ve huzurun sağlanmasında vatandaş odaklı bir hizmet anlayışını benimseyeceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'ın yolların kesiştiği bir noktada bulunduğunu ve önemli bir kent olduğunu belirten Uçkan, bunun bir takım suç çeşitlerini de beraberinde getirdiğini kaydetti. Kurumlarla koordineli bir şekilde çalışarak suçlulara karşı mücadele vereceklerini belirten Uçkan, diğer yandan huzur ve güveni zedeleyen kişilere karşı da asla taviz vermeyeceklerini kaydetti.

Görev yaptığı süre içerisinde vatandaş odaklı bir hizmet anlayışını benimseyeceğini ifade eden Uçkan, ?Hiç kimsenin kanunları, polisi hiçe sayarak efelik yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Kişilerin kendi aralarında yaptıkları kavgalar, tehditler bizi ilgilendirmez. Ancak birisisi şehir içinde otobüsün önünü kesip ortalığa tehditler savuruyorsa, bu arada arabada bulunan bayanlar da korkuyla panik yaşayarak sağa sola koşturuyorsa bizim burada durmamızın bir anlamı yok. Masum, suçu olmayan vatandaşa yönelecek her türlü tehdit, karşısında beni bulacaktır.? dedi. Bu tür tutum ve davranışlar içinde olanların kendisine çeki düzen vermesini isteyen Uçkan, umuma açık yerlerde, yollarda, her yerde periyodik olarak uygulamalar yapılacağını kaydetti.

Uçkan, trafik açısından da Afyonkarahisar'ın emniyet kemeri uygulamasında pilot bölge seçildiğini ve ekiplerin denetimler yaptığını anlatarak, ?Ancak ben korkuyla, cezayla vatandaşa emniyet kemeri taktırılmasına karşıyım. Kemer uygulaması yapacaksın, bir ayda 8 bin liralık ceza yazacaksın. Vatandaşın o zaman polise bakış açısı da değişiyor. Biz bu işi sevdirerek, bir ihtiyaç olduğunu hissettirerek yapmalıyız.? diye konuştu.

MİNİBÜS-OTOBÜS GERGİNLİĞİ SON BULMALI

Mustafa Uçkan, göreve başlar başlamaz minibüsçülerle özel halk otobüsü arasında yaşanan gerginliklerin kendisine iletildiğini aktararak, bu konuda hemen taraflarla bir toplantı yaptığını dile getirdi. Tarafların her zaman mahkeme huzurunda hukuki haklarını arayabileceklerini belirten Uçkan, toplum önünde, vatandaş önündeki kavga ve kabadayılıklara da asla müsaade etmeyeceklerini ilettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber