Şanlıurfa, Kültürler Arası Diyalog Forumu'na evsahipliği yapıyor

?Parlementerler arası değişim ve diyalog projesi' kapsamında ortaklaşa düzenlenen "Kültürler Arası Diyalog Forumu" Şanlıurfa düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki gün sürecek toplantı, yarın Mardin'de devam edecek. Toplantıya Avrupalı parlementerler ile Türkiye milletvekilleri, yerel siyasetçiler, STK temsilcileri, akademisyenler ve gazeteciler katıldı. Forumda kültürler arası diyalog ve AB, kültürel çeşitlilik ve medyanın rolü, Türkiye ve AB'de kültürler arası diyalog kapsamında yerel yönetim politikaları ve kültürel çeşitliliğin benimsenmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, forumun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin daha iyi noktalara taşınabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Toplantının Avrupa birliğin ilişiklerin devam ettiği göstermesinin açısın önemli olduğunu dile getiren Tekellioğlu, "Değişim ve diyalog adı altında Türkiye büyük millet meclisiyle Avrupa birliğin birlikte yürüttüğü bir proje bu proje kapsamında Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunmaya arzu etik iki toplantımızı Urfa Mardin ayaklı olarak yapıyoruz. Urfa- Mardin seçmemizin bir sebebi var çünkü Türkiye'nin en gelişmekte olan bölgelerinden ve Türkiye'nin ilk karakteri olan Z'den bir bölge o bakımda burayı seçtik buradan bulunmakta çok mutluyuz." dedi.

Kamuoyunun, AB'ye yaklaşımı yeteri kadar desteklemediğini, Bunun bizden ziyade AB'nin yaklaşımından kaynaklandığını dile getiren Tekellioğlu şöyle devam etti: "Eğer AB yaklaşımını değiştirirse kamuoyunun da yaklaşımının değişeceğini düşünüyoruz. AB'nin ortaya koyduğu prensiplere zaman zaman uymakta zorlandığını görüyoruz. Eğer bu prensiplerini işletmiş olsaydı Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz'de borç krizleri ortaya çıkmazdı. Biz bu standartları yakalamak için gayret ediyoruz, yakaladığımız standartlara ise uymaya çalışıyoruz."

Vali Celallettin Güvenç ise toplantının barış, demokrasi, kültürler arası diyalog ve gelişim adına önemli olduğunu ifade etti. Artık insanların soğuk savaş istemediğinin altını çizen Güvenç, insanların bu talebi için gece gündüz çalışılmaı gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: "Çok büyük yatırımlar yaptığı gelecekte çok önemli gıda tarım merkezi olacak bir kent hoş görüye dünyanın ihtiyacı demokrasiye dünyanın ihtiyacı kültürel diyaloğadır diyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber