Büyükşehir Belediyesi, ulaşım stratejisini anketle belirleyecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde verim ve kaliteyi artırmak amacıyla ?Erzurum Ulaşım Ana Planı' kapsamında 'Hane Halkı Ulaşım Anketi' düzenleyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 'Ulaşım ana planı' için kolları sıvadı. Gelecekte ulaşım sistemlerine ait kararların verilmesine yardımcı olmak amacıyla hazırlanacak plan kapsamında hane halkı araştırmalarına yarından (çarşamba) itibaren başlatılacak. Anket kapsamında il merkezinde 4 bin 69 hanede ?Hane Halkı Ulaşım Anketi' yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'da ulaşım hizmetleri için uzun vadeli bir yol haritası oluşturulacağını söyledi. Küçükler, anket kapsamda şehrin önemli kavşaklarında, merkez alanlarında, kent giriş çıkış noktalarında trafik sayımları, yolcu anketleri ve benzeri saha çalışmalarının yapılacağını vurguladı. Ulaşımda vatandaşın görüş ve talebine cevap vermeyi hedeflediklerine de değinen Küçükler, "Vatandaşlarımızın ulaşım talepleri, görüşleri ve günlük ulaşım aktivitelerini söz konusu ankette tespit edeceğiz. Bu kapsamında geleceğe dair tahminlerin yapılması maksadıyla belediyemiz sınırlarındaki kentsel mahallelerde ?Hane Halkı Ulaşım Anketleri' yaptıracağız." dedi.

Anket çalışmalarına 26 Eylül Çarşamba gününden itibaren başlanacağı hatırlatan Küçükler, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yaşayan hane halkı bireylerinin seyahat alışkanlıklarını, hangi noktalar arasında, hangi amaç ve araçlarla, ne kadar sürede seyahat ettiklerini tespit edeceğiz. Halkımızın hane ve birey bazında yaş, cinsiyet, eğitim, meslek ve gelir durumu gibi demografik özelliklerine göre seyahat alışkanlıklarının da tespit edileceği çalışma çerçevesinde, araç sahiplik ve kullanım alışkanlıkları ve bu alışkanlıklarının seyahat alışkanlıklarına etkisi de belirlenmiş olunacak." şeklinde konuştu.

Küçükler, anket çalışmasının Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)'nun kabul ettiği bilimsel yöntemlerle belirlenmiş hanelerde yapılacağına da değindi. "Hane seçimlerinde hiçbir şekilde kişisel kararlar alınmamıştır. Hane Halkı Araştırması, yüz yüze görüşme yöntemi ile büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki kentsel mahallelerde seçilmiş 4 bin 69 hanede yaklaşık 19 bin kişi ile yapılacak. Görevlilerimizin üzerinde kimlik bilgilerini içeren yaka kartları bulunmakla birlikte çalışmalar İlçe Emniyet Müdürlüğü bilgisi dahilinde yapılacaktır." bilgisini verdi.

Erzurum'un gelecekteki ulaşım stratejisinin belirlenmesine yönelik olarak yürütülecek çalışma için halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Küçükler, vatandaşlar tarafından aktarılacak her bilginin ulaşım hizmetlerine kalite kazandıracağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber