Nevşehirli patates üreticileri eylem yaptı

Nevşehir'de patates üreticileri 30 kuruşa mal ettikleri ürünlerinin 10 kuruşa alıcı bulamadıkları gerekçesi ile eylem yaptı. Üreticiler patateslerini yollara döktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkeze bağlı Alacaşar köyü yakınlarında bir araya gelen üreticiler, traktörler ve otomobilleri ile konvoy yaparak yaklaşık 2 kilometre boyunca korna çalarak ilerleyerek hükümet konağı karşısında yer alan Türk Telekom Meydanı'na kadar geldi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, üreticiler adına konuşan merkez ilçeye bağlı Çiftlik köyü patates üreticilerinden Muhammet Avcı, 30 kuruşa mal ettikleri ürünlerini 10 kuruşa bile alıcı bulamadıklarını, elektrik borçlarını nedeniyle trafolarının söküldüğünü belirterek, çok zor durumda bulunan çiftçilere hükümetin yardım elini uzatmasını istediklerini söyledi.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda kaliteli ürün yetiştirilmesi adına sertifikalı tohum, kaliteli gübre, zararsız ilaçlar kullandıklarını ifade eden Avcı, mazotun litre fiyatının dört lirayı aştığı, sertifikalı tohumun bir liraya alınıp ekim yapıldığı bir yılda, yemeklik patatesin on kuruşa satılmasının kendilerini batırdığını kaydetti.

Avcı, geçtiğimiz yıla göre elektrikte yüzde 40'lık bir artış meydana geldiğini, mazotun 4 TL 30 kuruşa çıktığını, icralık dosyalar nedeniyle indirilen trafolar sonucu yaş mahsulün susuzluktan yandığını belirterek ? çiftçiler bu koşullarda kooperatiflere, bankalara nasıl para ödeyecekler? diye sordu.

Muhammet Avcı'nın konuşmasının ardından hiç bir yetkilinin kendilerine sahip çıkmadığını savunan Nevşehirli patates üreticileri ürünlerini yola döktü. Çiftçilerin eylemi olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber