Ünye Müftüsü Yığman.'imamlarımızın imajını değiştiriyoruz'

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "İmamlarımızın imajını değiştiriyoruz, şimdi 'arkadaş imam' diye tabir ettiğimiz yeni bir imam nesli oluşturuyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yığman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camiler ve din görevlilerinin toplumdaki önemine dikkati çekti.

Camilerin ibadethane ve kutsal mekanlar olması nedeniyle bir giriş adabı olduğunu vurgulayan müftü Yığman, "Camide dünyalık ve dedikodu konuları asla konuşulmaz. Camide namaz kılınırken sesli Kuran-ı Kerim okunmaz. Camiye temiz girilir. Cami içinde karşı tarafı rahatsız edecek unsurlarda bulunulmaması gerekir" diye konuştu.

Vatandaşın din görevlisine bakışını yenilemek için imamların imajını değiştirdiklerini ifade eden müftü Aydın Yığman, şunları kaydetti:

"Eskiden imam imajı genel olarak kötüydü, kirli sarık ve pis siyah cübbe imamlarla özdeşleşmiş, insanları iten unsurlardı. Biz imam arkadaşlarımıza haftada en az bir gün takım elbise giymelerini tavsiye ediyoruz ve çok da yakışıyor. İmamlarımızın imajını değiştiriyoruz, şimdi 'arkadaş imam' diye tabir ettiğimiz yeni bir imam nesli oluşturuyoruz. Gençlerle arkadaş olan, onlara Kuran kursu zamanlarında çikolata ikram eden din görevlilerimiz var. Biz camiye gelen vatandaşlarımızı bir müşteri olarak kabul ediyoruz. Esnaf zihniyetiyle düşünerek camiye gelen vatandaşlarımızı kaçırmamak için güler yüzlü davranmak zorundayız."

Yığman, Ünye'de imam, müezzin ve Ünye Müftülüğü personeli olmak üzere 352 kişinin hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Yığman, ayrıca Ünye'de Anafarta İlköğretim Okulu çevresinde, Ünye sahilinde ve lunapark civarında bir cami ihtiyacının olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber