Yargıyı etkilemekten yargılanan iş adamları suçlamaları reddetti

Yargıya rüşvet iddialarıyla ilgili iş adamları Faruk Süren, Dinç Bilgin ve Efe Önbilgin'in de yargılandığı davanın 2. duruşması yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanıklar, suçlamaları reddetti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 3 tutuklu sanık ile aralarında iş adamları Faruk Süren, Dinç Bilgin ve Efe Önbilgin'in de aralarında olduğu 21 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada tutuksuz sanıkların ifadeleri alındı. İddianamede ?sürmekte olan davaları nedeniyle hakkında verilen yurt dışı çıkış yasaklarıyla ilgili örgüt adına sahte pasaport düzenlettirdiği ve kapatılan Şişli Adliyesi'nde görülmekte olan davalarıyla ilgili takipsizlik verilmesine yönelik girişimlerde bulunduğu? belirtilen sanık Dinç Bilgin, suçlamaları reddetti. İddianamede adı geçen şahısları tanımadığını ifade eden Bilgin, ?Onlarla telefonda bile konuşmadım.? dedi.

Hakkında açılan soruşturmada lehe bilirkişi raporu yazdırarak takipsizlik kararı alabilmek için örgüte başvurduğu, bu kapsamda sanıklar adliye çalışanı Erdoğan Maden ve Mehmet Nosel'e rüşvet verdiği iddia edilen işadamı Faruk Süren, ?SPK hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Bunu medya kanalıyla öğrendik. Araştırdık ve dosyanın inceleme safhasında olduğunu Şişli Adliyesi'nden öğrendim. Dosyadan fotokopi alma düşüncesiyle avukatım Selma Yıldız girişimde bulundu. 21 dosyayı bana Erdoğan Maden getirdi. Ona fotokopi masrafını ofisimde elden ödedim. Bin lira kadar ödeme yaptım. Bu davaların biri hala devam ediyor. Diğerinden ise beraat ettim.? diye konuştu.

Mete Can Kurt isimli kişiye olan borçlarının yeniden düzenlenmesi amacıyla örgütle irtibata geçtiği, örgütün yönlendirmesiyle iftira atarak soruşturma açılmasını sağladığı ve örgüt tarafından yazılan müzekkereleri şantaj amacıyla kullandığı iddia edilen işadamı Efe Önbilgin de suçlamaları kabul etmedi. Mete Can Kurt'a olan 70 bin dolar borcundan dolayı çıkan sorun nedeniyle avukat bulmak için tutuklu sanık Sinan Berberoğlu'ndan yardım istediğini söyleyen Önbilgin'e, üye hakim, ?Anneniz babanız yüksek yargıda çalışıyor ve siz avukat bulabilmek için neden Sinan Berberoğlu'ndan yardım istiyorsunuz?? diye sordu. Önbilgin, ?Annem 70 bin dolar borcum olduğunu duysaydı kalpten giderdi. Ailemi bu işe karıştırmak istemedim.? cevabını verdi.

İddianamede Faruk Süren'in ?örgüte yardım etmek' ve ?rüşvet' suçlarından 5 yıldan 15 yıla, Dinç Bilgin'in ?örgüte yardım etmek' suçundan 1 yıldan 3 yıla, Efe Önbilgin'in ?örgüte yardım etmek' ve ?iftira' suçlarından 2,5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber