Vekil katilinin akıl sağlığının tespitine karar verildi

Bursa'da bir restoranda maç izlerken öldürülen eski Anavatan Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'in davasında mahkeme, cinayet sanığının gözlem altına alınmasını gerektirecek herhangi bir rahatsızlığının bulunup bulunmadığının tespitine karar verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan müebbet hapsi istenen 44 yaşındaki M.A.Ş., tekrar hakim karşısına çıktı. Mudanya'daki bir restoranda Eskişehir-Trabzon maçını izlerken küfürleşme yüzünden çıkan tartışmada eski Anavatan Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'i (58) 4 kurşunla vurarak öldürmekle suçlanan sanık M.A.Ş.'nin bugünkü duruşmasında, mahkeme bir gazeteciyi şahit olarak dinledi.

Olaydan sonra cinayete şahitlik eden bir kişiyle telefonda görüştüklerini ifade eden gazeteci K.K., ?Bu kişi, maktul ile sanığın tartıştıklarını ama neden tartıştıklarını duymadığını söyledi. Bunun dışında yazımda geçen bilgiler, internetten ve bir televizyon programındaki konuşmalardan derlemedir? diye konuştu.

Sanık avukatı Kenan Aşık ise müvekkilinin şeker hastası olduğu için hastaneye sevk edilmesini ve bu rahatsızlığının iradesini sakatlayan bir hastalık oluşturup oluşturmadığının tespit edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilerek gözlem altına alınmasını gerektirir bir akıl hastalığının olup olmadığı konusunda rapor alınmasına karar verdi.

Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber