Basın İlan Kurumu Denetmeni öldürüldü

Sakarya'da yayınlanan Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi olan Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz, gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu görevlilerini tartışma sonucu kurşun yağmuruna tuttu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olayda İstanbul'dan görevle gelen Basın İlan Kurumu görevlisi Devrim Ergin Özergin yaşamını yitirirken Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile denetleme kurulunda görev alan yerel Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Söke yaralandı.

Olay bugün saat 09.30 sıralarında Adapazarı Adnan Menderes Caddesi'nde bulunan yerel Anadolu Gazetesi'nde meydana geldi. Sakarya Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, yanında İstanbul'dan görevli olarak gelen denetmen Devrim Ergin Özergin ile birlikte gazetenin resmi ilan abalimke için yönetmeliklere uygun olup olmadığını denetlemeye başladılar.

İddialara göre yerel gazete sahibi Adnan Uyumaz gazetesini denetlemeye gelen Basın ilan kurumu görevlileri ile tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenen Adnan Uyumaz üzerinde bulunan 9 mm çapındaki silahını çıkartarak Basın İlan Kurumu görevlilerine art arda ateş etmeye başladı. Gazete çalışanlarının anlatımına göre yaklaşık 30 saniye süreyle iki jarjör boşaltarak ateş eden 46 yaşındaki Adnan Uyumaz'ın tabancasından çıkan kurşunlarla Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat (46) 3 kurşunla, Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı denetmen Mustafa Söke,(36) 11 kurşunla, İstanbul'dan gelen Devrim Özergin (43) ise 11 kurşunla yaralandı.

Gazeteye gelen 112 ambulansı ile hastaneye kaldırılan yaralılar ameliyata alındı. Ancak yaralılardan Devrim Ergin Özergin kurtarılamayarak öldü. Diğer yaralılardan Mustafa Söke'nin sağlık durumu ağır. Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat' ise aümeliyatı devam ediyor.Olay sonrasında gazete patronu saldırgan söförü ve bir arkadaşıyla birlikte kaçtı. Polis söförünü olaydan bir saat sonra yakalarken, başkanı olduğu Adapazarı Otomobilciler ve Şöförler Odası'nda da aramalar yapıldı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük olay sonrasında beraberinde Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile birlikte yaralıların tedavi gördüğü hastaneye gelerek bilgi aldı. Büyük herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada saldırı sonrasında polis olay yeri olan gazetede yaklaşık 30 boş kovan buldu. Saldırıyı gerçekleştiren gazete patronu Adnan Uyumaz'ın aylık 25 bin lira olan resmi ilanının kesilmesi nedeniyle tartıştığı öne sürülüyor. Resmi ilan kurulu Sakarya'da tirajı 500'ün altında olan gazetelere resmi ilan vermiyor.

İddialara göre kendi gazetesini kendi dağıtan Uyumaz'ın bu dağıtım sırasında bazı iddialar gündeme gelmesi üzerine Basın ilan kurumunun gazetede denetleme yapmak istediği gelen bilgiler arasında. Şeker hastası olan Uyumaz'ın yakalanması için polis araştırmasını sürdürüyor.

GENEL MÜDÜRÜ ATALAY: ?RUTİN DENETLEMEDE SALDIRI OLDU'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, bir kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Adapazarı'nda yerel gazete sahibinin gazetesine denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu saldırması sonrasında Adapazarına gelerek yaralıları ziyaret etti

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile birlikte hastaneyi ziyarete giden Mehmet Atalay ziyaret sonrasında saldırıda yaralanan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ın polis esi İlkay Polat'a geçmiş olsun dedi. Ardından gazetecilere açıklama yapan Atalay denetcilerine silahla saldırması Basıon ilan kurumu görevlilerine saldırmasıyla sonuclanan Adapazarına geldi

Burada gazetecileri toyota hastanesinde polis esiyle görüstü.

Burada daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada 'Arkadaşlarımız rutin denetimi gerçekleştirirken olay yaşanmış. Dünde denetim vardı. Bu olayda sevdigimiz bir arkadaşımızı kaybettik. Biz Sakarya'ya yakın diye bakın ilan kurumu şubesi acmıstık. Üzgünüz' dedi

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren Gazete İmtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın yakalanması için polis araştırmalarını sürdürüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber