İnegöl İşletme Fakültesi 47 öğrenciyle eğitime başladı

Uludağ Üniversitesi'ne bağlı İnegöl İşletme Fakültesi, 1.5 yıllık restorasyon neticesinde eğitime hazır hale getirilen binada 47 öğrencisi ile faaliyete başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şu an itibariyle 54 kişiden 120 kişiye kadar kapasiteye sahip

salonları ve akıllı tahtaları ile eğitime hazır hale getirilen İnegöl İşletme Fakültesi ilk öğrencilerine merhaba dedi.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat, ilk derste öğrencilerle tanıştı. Canbolat, 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi'nin ilk öğrencilerinin derse başladığını belirterek, "Öğrencilerimizle ilk derslerinde bir tanışma toplantısı yaptık. Genel olarak onlar açısından da bizim açımızdan da bu bir yenilikti" dedi.

47 öğrenciyle eğitime başlayan İnegöl İşletme Fakültesinin Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen bir öğrenci profiline sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Canbolat, "Öğrencilerin puan aralıkları, başlangıç olmasına rağmen genel olarak iyi sayılır. 47 öğrenci kontenjanımız vardı. Hepsi doldu. Bunlar arasında 3 öğrenci muhtelif sebeplerden dolayı gelmedi. Ek kontenjan olarak 3 öğrenci aldık" diye konuştu.

İnegöl İşletme Fakültesine gelen, hatta tercih sıralamasında birinci sıraya yerleştiren İnegöl'den iki kişinin olduğunu söyleyen Canbolat, "Yaklaşık 30 ilden öğrenciye sahibiz. Üniversiteler, aynı zamanda liseden çıkıp gelmiş öğrencilerin sosyalleştiği, toplumla bütünleştiği, kararlarını tek başına verebildiği yerdir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber