Polis amcaları, ihtiyaç sahibi 100 çocuğu sünnet ettirdi

Van İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından başlatılan 'Kirvem Polis Amca' projesi kapsamında, konteyner kentlerde kalan ihtiyaç sahibi ailelerin 100 çocuğu sünnet ettirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, yapılan etkinliklerin, polis ve vatandaşlar arasındaki bağı kuvvetlendirdiğini belirtti. Yurdakul, "Bu sünnet şöleni etkinlikleri hem bizi hem de ailelerimizi çok mutlu etti. Bu gibi etkinliklerle bağımız gitgide kuvvetleniyor." dedi.

Van'da meydana gelen depremlerin ardından kurulan çadır ve konteyner kentlerde bir kurum ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi ekipleri, ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımlarında bulundu. Çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinlik düzenleyen Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, konteyner kentlerden ve mahallelerden seçilen 100 çocuğu, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sünnet ettirdi. Çocukların sünnet kıyafetleri ve giderleri Van Emniyet Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Çocuklar ve polisler, Erenoğlu Düğün Salonu'nda düzenlenen mevlitte de bir araya geldi. Mevlide; Van Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, Van Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozurt, İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'ne bağlı polis memurları, çocuklar ve aileleri katıldı.

Törene katılan İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, sünnet ettirilen 100 çocuğa birer çeyrek altın taktı. Yurdakul, "Bu gibi etkinliklerle polis ve vatandaşın arasındaki bağ kuvvetleniyor. Bu sünnet şöleni hem bizi hem de ailelerimizi çok mutlu ediyor. Bu gibi etkinliklerle bağımız gitgide kuvvetleniyor. Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından bu türlü etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu. Törenden sonra sünnet ettirilen 100 çocuk ve aileleri, minibüslerle şehir merkezinde atılan turun ardından evlerine götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber