Büyüksaat ve çevresi aslına dönüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından hazırlanan Ali Münif Yeğenağa Caddesi Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili bölge esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyapaşa Parkı karşısındaki Yeni Han'da çok sayıda esnafın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ?Bu bölgeyi turizm açısından öne çıkarmak istiyoruz.? ifadesini kullandı.

Dışarıdan gelecek insanların bölgeyi gezmesini istediklerini anlatan Zihni Aldırmaz, ?Bu çalışma projenin ilk etabı. Sonra diğer etaplara geçilecek. Bu proje gerçekleştirilirken esnaftan para alınmayacak. Tamamen kendi imkanlarımızla yapacağız. 2 tane üstü açık gezi otobüsü oluşturduk. 2 tane daha hazırlayıp, turistleri ve gezmek isteyen vatandaşları ücretsiz taşıyacağız. Amacımız kente kimlik kazandırırken, sizlerin işlerinizin daha iyi olmasını sağlamak. Uzun bir çalışma süreci olacak ve 4-5 milyon lira harcanacak.? şeklinde konuştu.

Projenin ihale aşamasında olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, çalışma yapılırken esnafın mağdur edilmeyeceğini, ticari hayatın etkilenmeyeceğini bildirdi. Zihni Aldırmaz, ?Hedefimiz buradaki esnafı ön plana çıkarak, burayı cazibe merkezi haline getirmektir. Mahalle kültürümüzü ve esnafımızı koruyarak büyüyen bir kent olmak istiyoruz. Proje hayata geçtiğinde buranın değeri de artacak.? dedi.

KUDEB Uzmanı Arkeolog Hazal Kandemir de görüntüler eşliğinde proje ile ilgili esnafa bilgi verdi. Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nin Adana'nın en eski ticaret merkezlerinden biri olduğunu anlatan Kandemir, tarihi yapılarla ilgili bilgi verdiği konuşmasında Adana'nın simgesi olan Büyüksaat kulesinin de özgün haline getirileceğini açıkladı. Hazal Kandemir, yapılacak çalışma ile tarihi ve mimari dokunun ön plana çıkarılacağını ifade etti.

Açıklamaların ardından Zihni Aldırmaz, esnafın sorularını yanıtladı, proje ve diğer konulardaki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Köy ve Mahalli İdareleri Muhtarlar Derneği Genel Başkanı ve Türkocağı Mahallesi Muhtarı Osman Kaya da yapılan çalışmalardan dolayı Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber