Trabzon'daki hırsızlık olaylarında azalma oldu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, şehir merkezinde 103 noktadaki 146 mobese kamerasıyla yapılan kontroller sayesinde suç oranlarında azalma meydana geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılcık, geçen yılın aynı dönemine oranla evden hırsızlık olaylarında yüzde 2, iş yerinden hırsızlık olaylarında yüzde 5, resmi kurumlardan hırsızlık olaylarında ise yüzde 20 azalma olduğunu ifade etti. Plaka tanıma sistemi sayesinde üç ayrı noktada 15 milyon 210 bin 952 aracın kontrolünün yapıldığı bilgisini veren Kızılcık, bu araçlardan 40 bin 72'si hakkında hacizli yakalama, trafikten men, çalıntı plaka ve kayıp işlemi uygulandığını, 21 silah yakalandığını anlattı.

Vali Kızılcık, ?Teknoloji ve iletişim çağında yaşıyoruz. Devlet olarak her alanda olduğu gibi güvenlik alanında da teknolojiyi kullanıyoruz. Mobese sistemi sayesinde ilimizde kısa sürede başarılı çalışmalar yapıldığı ve suç oranlarında azalma olduğu görülüyor. Devletimizin görevi vatandaşın güvenliğini ve huzurunu sağlamaktır. Bu konuda tüm imkanları seferber ediyoruz. Teknolojik donanımlardaki yatırımlarımız devam edecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber