Defterdarlık çalşanlarının konteynır tepkisi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şubesi üyeleri, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen deprem felaketlerinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen kendilerine yeni bir bina tahsis edilmemesine tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Defterdarlık konteynırı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan BES Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir, meydana gelen depremlerin ardından tüm kurum ve kuruluşlarının depremin tahribattan bir an önce kurtulmanın yol ve yöntemlerini kullanarak yeni prefabrik bina tesis ettiklerini ya da kiralama yoluyla yeni binalarında kamu hizmeti sürdürmeye başladığını belirtti. Aydemir, "Ne yazık ki ülkenin en köklü ve eski kurumlarından olan Maliye Bakanlığının taşra teşkilatından olan Van Defterdarlığı, bu konuda tarihi geçmişine layık bir performans gösterememiştir. Depremin ilk günkü koşullarından daha kötü bir vaziyette, etrafı tel örgülerle çevrili, daracık konteynırlarda bir kış geçirdik. Anlaşılan o ki, önümüzdeki kışı da burada geçirecek ve burada hizmet vermek zorunda kalacağız? dedi.

Eski binalarına yıkım kararı verildiği halde her gün onlarca arkadaşlarının tehlike saçan hasarlı binaya dosya getirip götürdüğünü ifade eden Aydemir, ?Bunca olumsuz koşullar içinde Maliye Bakanlığının personeline yönelik hiçbir çalışma ve çaba içerisinde olmaması, deprem felaketini yaşayanların, yaşadıkları felaketle baş başa bırakılacağını göstermektedir? iddialarında bulundu.

2012 yılı içerisinde Maliye Bakanlığınca personel alımı yapıldığına da dikkat çeken Aydemir, ?İlimizde meydana gelen deprem felaketi ve buna bağlı olarak personelin yer değiştirme hakkı göz ardı edilmiştir. İlimiz defterdarlığına yapılan son atamaların da sınırlı bir sayıda olması, personelin tayin taleplerinin karşılanmayacağının ayrı bir göstergesidir? ifadelerini kullandı

Basın açıklamasında Maliye Bakanlığı ve yerel yöneticilere de seslenen Aydemir, ?Van'daki tüm kamu kurum ve kuruluşları bir şekilde binalarda hizmet verirken maliyenin birimleri neden halen olağanüstü koşulların ürünü olan konteynırlarda hizmet vermektedir? Bölgemizde kış aylarının çok çetin geçmesinin bilinmesine rağmen, bu kışın konteynırlarda geçirilmesini düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız bu konuda bir çalışmanız var mı?? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber