'Şiddet ve cinsel içerikli görüntüler çocukların ruh dünyasını karartıyor'

Çocukların internet kullanımında anne babalara ve öğretmenlere sorumluluklar düştüğü belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Manavgat Müşteri İlişkileri yöneticisi elektrik- elektronik mühendisi Bünyamin Ay, gelişme çağındaki çocukların sanal alemde göreceği negatif bir görüntünün ruh dünyalarını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda güvenli internet kullanımı ile ilgili okul yöneticilerini bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Bünyamin Ay, sanal alemde şiddet ve cinsel içerikli görüntülerin çocukların ruh dünyasında kötü bir iz bırakacağını ve belleklerinden kolay kolay silinmeyeceğini kaydetti. Kontrolsüz internet kullanımının 6 -9, 9-17 yaş grubu çocuk ve gençler için risk oluşturduğuna dikkat çeken Ay, cinsel içerikli sitelere karşı ailelerin her zaman Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİM)'na şikayette bulunabileceklerini söyledi.

Anne ve babalar, çocukların 'ödev yapacağız' diyerek gittiği internet kefelerdeki durumlarını ve geçirdiği zaman dilimini dikkatle takip etmesi gerektiğinin altını çizen Ay, çocukların sanal alemde gördüğü şiddet görüntüsü, cinselliği çağrıştıran resim ve negatif figürlerin hafızalarından kolay kolay silinmediğini ve şiddet içerikli oyunların çocukları daha saldırgan hale getirdiğini kaydetti. Ay sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Güvenli internet kullanımında anne, baba ve öğretmenlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Çocukların ve gençlerin internet kullanımı aileler tarafından çok iyi takip edilmeli. Öğrenciler, arama motorunda ders konusuyla ilgili araştırma yaparken bile konunun yanında alakası olmayan negatif görüntülerle karşılaşabiliyor. Kontrolsüz internet kullanımı gelişim çağındaki çocukların ruh ve beden sağlığını tehdit ediyor. Şiddet içerikli oyunlar ise çocukları saldırgan yapıyor. Yarın eyvah demememek için güvenli internet kullanımıyla çocuklarımızı ruh ve beden sağlıklarını bozacak unsurlardan uzak tutalım. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber