40 yıldır ikinci el eşya satışı yapıyor

Batman'da, 40 yıldır ikinci el eşya satışı yapan 55 yaşındaki Mahmut Elçiboğa, kullanılmayan ve atıl durumdaki eşyaları maddi durumu düşük ailelere satarak hem destek oluyor hem de geçimini sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaptığı iş ile zenginler ve yoksullar arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Elçiboğa, ?Dükkânımda antika sayılabilecek kadar eski eşyalar, giyim, ayakkabı, tarım malzemeleri bile var. Tarihi cihazlara ilgi duyan kişiler iş yerime uğramadan geçmiyor. Yaptığım iş sayesinde vatandaşlar arasında köprü vazifesi görmüş oluyorum.? dedi.

İkinci el hırdavat, elbise, elektronik eşya ve ayakkabı satışı yapan Elçiboğa, özellikle maddi durumu düşük aileler ile inşaat işçilerinin uğrak mekânı haline geldi. Batman Mehtap Caddesi Gök Taksi Alo Tevşo Pazarı karşısındaki iş yerinde hizmet veren Elçiboğa, antika eşyalara da ilgi duyduğunu söyledi.

Elçiboğa, ?Kıyafet, elektronik eşya, ayakkabı gibi eşyalarını kullanmayan kişiler, bunları çöpe atmak yerine bana ucuz fiyata satıyorlar. Aileler genellikle kapıcı veya eskicilere veriyor, onlar da bana satıyorlar. Ben de iş yerimde bu eşyaları sergileyerek yardıma muhtaç ailelere düşük ücret karşılığında satıyorum. Bazen bedava verdiklerimiz de oluyor. Özellikle iş için giyilen kıyafetler, inşaat işçileri tarafından ilgi görüyor. Herkesin maddi gücü, yeni eşya alacak kadar iyi olmayabilir. Bu yüzden durumu düşük aileler tarafından sattığım eşyalar ilgi görüyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber