Öğretmene şiddete alkışlı protesto

Denizli Osman Özgür İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Osman Korkut'un bir veli tarafından dövülmesi okul önünde Eğitim- İş Sendikası tarafından alkışlarla protesto edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Servergazi Mahallesi'ndeki Osman Özgür İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğretmeni Osman Korkut, dün öğle saatlerinde velilerden F.S. tarafından yumruklandı. Öğretmen 5 gün rapor alırken, polis tarafından ifadesi alınan veli serbest bırakıldı. Eğitim- İş Sendikası Denizli Şubesi yöneticileri ve okulun öğretmenleri bugün okulun önünde basın açıklaması yapıp öğretmene uygulanan şiddeti alkışlarla protesto etti. Teneffüse çıkan öğrenciler de öğretmenlerin protestosuna alkışlarla destek verdi.

Eğitim- İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, öğrenci velisinin öğretmenden oğlunu yemeğe götürmesini emreder tarzda istediğini, öğretmenin uygun bir dille uyarmasına rağmen üzerine saldırarak yumrukladığını öne sürdü. Özbay, "Şiddetin yaşamımızın bir parçası olduğu bugünlerde eğitim emekçileri ve okul ortamındaki çocuklarımız yaşam güvencesinden uzak eğitim öğretim yapmak zorunda bırakılmaktadır. Kaleminden başka silahı olmayan, çocukları geleceğe hazırlamaya çalışan eğitimcilerimiz çirkin saldırılara maruz kalıyor. Osman Özgür İlköğretim Okulu'nda da çirkin bir olay yaşandı. Bu olay geçtiğimiz yıllarda yaşananlardan hiçbir dersin alınmadığını gösteriyor. Sınıf öğretmeni Osman Korkut'un öğrencilerin ve öğretmenlerin gözü önünde tehdit edilip fiziki şiddete uğramasını kınıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber