Gemlik Belediyesi'ne 5 milyonluk borç şoku

Bursa'nın Gemlik ilçesinde uzun yıllardır faaliyet gösteren ve belediyenin kiracısını olan çay bahçeleri için mal müdürlüğü yaklaşık 5 milyon'luk borç çıkardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Gemlik Mal Müdürlüğü Gemlik Belediyesine yazı yazarak, Demirsubaşı Mahallesinde bulunan, 226 adadaki taşınmazın park ve meydan olarak Gemlik Belediyesi'ne terk edildiğini, mahallinde yapılan incelemede ise tamamı üzerinde Gemlik Belediye Başkanlığınca kiraya verilen üç adet çay bahçesinin bulunduğunu hatırlattı.

Mal Müdürlüğü, bu yerin belediyece satılamayacağını, başka maksatla kullanılamayacağını ve buranın çay bahçesi olarak kullanılarak terk amacının dışına çıkıldığını bildirdi. Yazıda, belediyece tahsil edilen kira bedellerinin Mal Müdürlüğü'ne ödenmesi, belediyece çay bahçelerinin tahliyesinin sağlanması, tahliye işlemi yapılmazsa ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Gemlik kaymakamı Cahit Işık imzalı yazıda ayrıca terke konu taşımaz mal üzerinde terk amacı dışında uzun yıllardan beri Grup Aile Çay Bahçesi, Dilek Aile Çay Bahçesi, Beyza Aile Çay Bahçesinin olduğu ve Gemlik Belediye Başkanlığınca kiraya verildiği tespit edildiği vurgulanarak, toplamda 4 milyon 782 bin liralık kira gelirinin belediye tarafından defterdarlığa ödenmesi için belediyeye 30 gün süre verildi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ise konuyla alakalı yaptığı açıklamada, mal müdürlüğü tarafından alınan bu kararın kabul edilebilir bir yanı olmadığını ifade ederek, "Yıllardır kullanılan söz konusu alanda böyle bir tasarrufa gidilmesi ve milyonlarca liralık bir borç yükünün çıkartılması son derece yanlış. Söz konusu tutar bizim belediyemizin 1 yılık yatırım bütçesini aştığı gibi, bu cezanın ödenmesi durumunda Gemlik belediyesi iş yapamaz, Gemlik halkı ise hizmet alamaz duruma getirilmek istenmektedir" dedi.

Yılmaz, söz konusu durumla alakalı yasal olarak Gemlik halkının çıkarlarını koruyacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber