Avrupalı hastalar Denizli'nin termal sularında tedavi olacak

Denizli'de jeotermal suyun sağlık turizminde değerlendirilmesi için yapılan girişimler sonucu Umut Termal Otel, Alman Medikal Wellness Vakfı'na üye oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üyelikle ilgili olarak akreditasyon töreni düzenlendi. Umut Termal Otel'deki törene Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Wellness Vakfı Başkanı Lutz Lungwitz, Genel Müdür Dietrich Lenk ve Umut Termal Otel Genel Müdürü Ahmet Başoğlan katıldı.

Wellness Vakfı yetkilileri, geçen ay otele giderek incelemelerde bulunmuş, tespit edilen eksikliklerin giderilmesini istemişlerdi. Vakfa üye olabilmek için eksiklikleri tamamlamasının ardından tedavi amacıyla Avrupa'dan birçok turisti ağırlayacak olan Umut Termal Otel, bu konuda birçok işletmeye de örnek oldu. Törende konuşan Vali Yardımcısı Soykan, söz konusu vakfın yedi yıldır Almanya merkezli olarak hizmet verdiğini belirterek, ?Milletvekili, bürokrat ve işadamları dahil olmak üzere üniversiteler, oteller, tur operatörleri, doktorlar, sağlık merkezleri, spor merkezi ve kulüplerinden oluşan 3 milyon üyeye sahip bir vakıftır.? dedi. SPA-wellnes merkezi olan otel, hastane gibi işletmelere Avrupa standartlarına uygunluk sertifikası vermek suretiyle bu sertifikaya sahip işletmelere yurtdışından daha rahat hasta gelmesini ve sigorta işlemlerinin daha kolay hale getirilmesini sağladığını anlatan Soykan, ?Pamukkale ve Karahayıt bölgemiz, çok zengin jeotermal potansiyele ve tedavi edici özelliği yüksek mineralli termal sulara sahip olmasına rağmen kür parkı ve kür merkezlerinin yetersizliği, uluslararası standartlarda ve akredite olmuş termal sağlık tesislerine sahip termal kent destinasyonlarının oluşturulamaması nedeniyle Avrupa ülkeleriyle rekabet sağlayamamaktadır.? diye konuştu. Umut Thermal Otel'e ?Medical Welness standartlarına uygundur? belgesi verilerek TÜV Rheinland tarafından sertifikalandırılıp sağlık alanında akredite edileceğini belirten Soykan, ?Bu akredite sonucunda hedef, Alman Medical Welness Federasyonu'nun da içinde olduğu tanıtım ve pazarlama çalışmalarıyla Almanya, Avusturya ve İsviçre'den Denizli'ye düzenli olarak hasta getirmek ve tedavi etmektir.? dedi.

Termal sağlık konusunda Denizli'yi ?en çok gelinen-en az konaklanan il? konumundan çıkaracaklarını sözlerine ekleyen Vali Yardımcısı Soykan, turizmde 2023 Türkiye vizyonunda Denizli'de turizm işletme belgeli ve çoğu beş yıldızlı otellerde olmak üzere 20 bin yatak kapasitesiyle 10 milyon turist sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Konuşmaların ardından akredite belgesi, Genel Müdür Başoğlan'a verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber