TSO, perakende satış temsilcisi kursunun ikincisini düzenleniyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Eğitim Vakfı tarafından işsizlere iş imkanı sağlamak amacıyla hayata geçirilen ?Perakende Satış Temsilcisi Akademisi? projesinde ikinci etap için başvurular başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi, Mali Destek Programı çerçevesinde hazırlanan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin proje ortağı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü'nün de proje iştirakçileri olduğu, ?Perakende Satış Temsilcisi Akademisi? projesinin ilk etabı sona ererken, ikinci etap için ise ön başvurular alınmaya başlandı. Projenin önemine vurgu yapan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ?Projenin amaçları ise, genç ve kadınların işgücü piyasasına katılımlarının teşvik edilmesi yöntemiyle istihdamı artırmak. Ayrıca, Samsun piyasasında en çok eleman ihtiyacı duyulan ?Perakende Satış Temsilciliği? alanına kazandırılacak nitelikli elemanları işgücü piyasasına dahil etmek, bu sektörde işgücü arz ve talebini buluşturmak ve böylece işsizlik oranının azalmasına katkı sağlamaktı. Temmuz ayında başlayan projenin birinci etabını başarıyla tamamladık. İlk etaba 15 gencimiz katıldı ve kursu başarıyla bitirdi. Sıra ikinci etapta.? dedi.

Eğitimlerin alanlarında uzman olan kişiler tarafından verildiğini kaydeden Başkan Murzioğlu, proje çerçevesinde teorik ve pratik olarak, ?Etkin İletişim Teknikleri', ?Profesyonel Satış Temsilcisi Olma Yöntemleri', ?Beden Dili', ?Müşteri Memnuniyeti Ölçme', ?Mağaza Alan Yönetimi ve Tanzim Teşhir', ?İş Disiplini ve Zaman Yönetimi', ?Mutlu İş Yaşamı', ?İnsan Kaynakları Yönetimi', ?Kişisel Bakım', ?Diksiyon', ?Microsoft Ofis Programları Eğitimi' ve ?Tüketici Hakları ve Tüketici Hakem Heyetleri' başlıkları altında eğitimlerin verildiğini kaydetti.

Proje sonunda perakende satış temsilciliği konusunda eğitim alacak 50 işsiz genç arasında başarılı olanların en az yüzde 90'ının proje bitiminden sonra altı ay içinde istihdamını gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirten Murzioğlu, bu sebeple grubun yüzde 50'si kadın olmak üzere 15-29 yaş arası işsiz gençlerin oluşturduğu proje için son başvuru tarihinin 5 Ekim mesai bitimi olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber