Kültür ve toplum merkezi açıldı

Antalya Muratpaşa'da Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahalle sakinlerinin bir süre omuzlarında taşıdığı Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, ?Zeytinköy makus talihini yenecek ve mutlu insanların mahallesi olacak.? dedi.

Muratpaşa Belediyesi tarafından Kızılarık, Gebizli, Doğuyaka ve Yeşildere mahallelerine hizmet verecek Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yeşildere Mahallesi 1155 Sokak üzerinde gerçekleşen temel atma törenine, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök, İl Özel İdare Başkanı Cavit Arı, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, CHP Kepez İlçe Başkanı Halil Bahar, belediye meclis üyeleri, Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Murat Barış, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşildere ve Kızılarık'ta hak sahibi vatandaşlara tapularını vererek bölgenin gelişmesinin ilk startını verdiklerini ifade eden Başkan Evcilmen, ?Burası Zeytinköy, Antalya'nın çözüm getirilmesi gereken 4 mahallesinden oluşan bir bölge. Geçtiğimiz süreç içerisinde o günkü koşullara bağlı Yeşildere'de 275 kişiye tapu dağıttık. Yine Kızılarık'ta 325 hak sahibine tapu verdik. O günlerde bu bölgenin makus talihini yenmesi için startı verdik. Zeytinköy şu an şantiye alanı gibi. Yıllardır, neredeyse bir asırdır bekleyen Zeytinköy çok değil, 2 - 2,5 yıl içerisinde modern bir mahalle olarak karşınıza çıkacak." şeklinde konuştu.

Bölgenin gelişmesi için öncelikle yollarının açıldığını belirten Evcilmen, şöyle devam etti: ?Yollar açılınca müteahhitler bu bölgede iş yapmaya başladı. Şu ana kadar 400'ün üzerinde ruhsat verdik. Yolun, parkın, sosyal donatı alanlarının olmadığı yerde müteahhit de olmaz. Artık mahalle kendiliğinden gelişiyor. Bu bölgeye 2 adat açık basketbol sahası yaptık, 3 adet parkı tamamladık. Muhtar evimiz tamamlandı. Yakın zamanda hizmete açacağız. 2 okul alanı ortaya çıkardık. Biri ilköğretim diğeri Lise. 2013 yılı içerisinde 14 bin m2'lik lise bitecek."

Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezi'nin bölgenin çehresini değiştireceğini ifade eden Başkan Evcilmen, boş zamanı, serbest zamanı çok olan vatandaşların burada farklı branşlarda eğitim alarak aile bütçelerine katkı sağlayabileceğini söyledi. Zeytinköy'ün artık mutlu insanların mahallesi olacağını ve sık sık açılışlara geleceğini belirten Evcilmen, ?Kültür ve Toplum Merkezimiz 630 bin TL muhammen bedelle 90 gün içerisinde bitecek. Büyük bir ihtimalle ocak ayının ilk haftasında burasının açılışını gerçekleştireceğiz. Bu bizim üçüncü toplum merkezimiz. İkisi faaliyete. Dördüncüsünün de temelini yakın zamanda atacağız.? diye konuştu. Evcilmen, ayrıca Yeşildere Mahallesi'nde 2500 metrekarelik pazar alanının sözünü de verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber