Sanayicilere 'teşviklerden faydalanın' çağrısı

TUBİTAK Teknik ve Yenilik Destek Programı (TEYDEB) Başkanı Fatih Yülek, İSO 500'de yer alan firmaların 250'sinin TEYDEB'den destek almadığını belirterek, sanayicilere imkanları değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEYDEB Başkanı ?'Bir milyon Euroluk Ar-Ge yapıyorsunuz. Bunun 600 bin TL'sini hibe olarak geri veriyoruz. Yüzde 6 para kazanıyorsanız 10 milyon TL ciro yapmak gerekiyor. Dolayısıyla 20 ? 30 sayfalık proje hazırlayarak başvuru yapmak 10 milyon Euro ciro yapmaktan daha kolay.'' dedi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Adana Ticaret Odası işbirliğiyle sanayicilere, ?'TÜBİTAK TEYBED Ar-Ge Destekleri'' konulu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Adana OSB Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa, AOSB Başkanı Bekir Sütçü, Adana ÜSAM Başkanı Fırat Karalı, TEYDEB Başkanı Fatih Yülek, TEYDEB Bilimsel Programlar Uzmanı Dr. Okan Cengiz ve Mete Tosunoğlu ile diğer davetliler ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

OSB Başkanı Bekir Sütcü, açılış konuşmasında, sanayicilerin işini kolaylaştıracak tüm hizmetleri bölgeye getirme çabasında olduklarını belirterek, ?'Araştırma-Geliştirme çalışmaları ve TÜBİTAK ile ilgili olarak da sanayiciler için neler yapılabileceğini düşündük. Bu toplantının da amacı budur.'' dedi.

Tüm sanayicileri davet ettikleri bu toplantının yan ısıra gerek TEYBED Başkanı ve gerekse uzman ekiple, bazı sanayicileri de ziyaret edeceklerini belirten Sütcü, ?'Buradaki amaç da doğru Ar-Ge çalışmaların yatırım yapılması ve devletimizin bu konuda sağladığı imkânlardan da istifade edilmesidir. Ben de bir sanayici olarak ekibimizi toplayıp, devletimizin sunduğu bu imkânlardan istifade edilmesi konusunda yönlendirmede bulunacağız.'' diye konuştu.

TEYDEB Başkanı Fatih Yülek ise İSO 500'de yer alan firmaların 250'sinin TEYDEB'den destek almadığını söyledi. Firmaların en büyük eksiğinin farkındalık olduğunu anlatan Yülek ?'Firmalarımız Ar-Ge çalışmalarını yapıyor ancak yaptığının Ar-Ge olduğunu ve bunun için destek alabileceğinin farkında değil. Proje yaparak destek alan kişiler de muhakkak ikinci defa geliyor.'' diye konuştu.

Sanayicilere proje üretmeleri yönünde yol gösteren Yülek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?'Her üç projeden ikisini kabul ediyoruz. Bu gerçekten inanılmaz bir rakam. Avrupalılar bizi artık şikâyet ediyorlar ?Siz her şeye evet diyorsunuz' diye. Bu anlamda tüm sanayicilerimizi bize destek vermeye çağırıyoruz.'' TEYDEB Bilimsel Programlar Uzmanı Dr. Okan Cengiz ise Ar-Ge çalışmalarının önemine dikkati çektiği konuşmasında, ?'Bilim, teknoloji ve yenilik günümüzde ekonomik sosyal ve çevresel sorunların çözülmesi ve sürdürülebilir gelişim için anahtar niteliğindedir.'' dedi.

Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge ye daha fazla kaynak aktarmasını özendirmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Cengiz şunları söyledi: ?'TÜBITAK ve TEYDEB işbirliğiyle sanayi Ar- Ge projeleri proje pazarları destekleme üniversite sanayi işbirliği uluslararası sanayi Ar-Ge projeleri ve öncelikli alanlar araştırma teknoloji geliştirme ve yenilik projeleri destekleme programları yürütülmektedir.''

Konuşmaların ardından geçilen soru- cevap bölümünde uzmanlar sanayicilerin sorularını yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber