Yozgat Şeker Fabrikası bu yıl 357 bin ton şeker pancarı işleyecek

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren Yozgat Şeker Fabrikası'nda bu yıl 357 bin ton şeker pancarı işlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şeker Fabrikası'nda bu yıl 15'inci pancar alım kampanyası düzenlenen törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Ali Berber, 2012?2013 kampanya döneminde 6 bölgede 171 köyde 3 bin 941 çiftçi tarafından 78 bin dekar alanda pancar ekiminin yapıldığını söyledi.

Rekoltenin 405 bin ton olmasının tahmin edildiğini ifade eden Berber, "Bölgemizde üretilen pancarın 48 bin tonu Çorum Şeker Fabrikası'nda, 357 bin tonu ise Yozgat Şeker Fabrikası'nda işlenecek. Fabrikamızın günlük pancar işleme kapasitesi 3 bin 800 ton olduğu için kampanyamız 94 gün sürecektir. İşlenecek 357 bin ton pancardan 54 bin ton kristal şeker, 11 bin ton melas, 110 bin ton ise yaş küspe elde edilecek." dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal is ise şeker fabrikalarının özelleştirme sürecine yeniden, sıfırdan başlanacağını belirterek, "Bugüne kadar imzalanmadı. Ama ihaleden ya da özelleştirmeden vazgeçme gibi bir niyetimiz yok. Şartnameye gerekli maddeler konulduktan sonra tekrar ihaleye çıkılacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından fabrikaya pancar getiren ilk 5 çiftçiye çeşitli ödüller verildi. Ardından kurban kesimi ile kampanya başladı. Ürün teslim etmek isteyen çiftçiler kampanyanın ilk gününde Yozgat Şeker Fabrikası sahaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesisleri'nde düzenlenen törene AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Tarım Müdürü Ziyaattin Özdemir, Pankobirlik Başkanı Kürşad Arslan, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Ali Berber, daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber