'Kızım Geleceğimdir' projesi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Sağlıklı toplum için, erkeğin de kadının da iyi eğitilmesi lazım, hatta illa bir ayrım yapılması gerekiyorsa da kadının daha iyi yetiştirilmesi lazım" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın desteğiyle töre cinayetleri, akraba evlilikleri, erken evliliklerde mağdur olan kişilere destek olmak, kadına karşı şiddetin önlenmesi için toplumda duyarlılık oluşturulması amacıyla hayata geçirilen "Kızım Geleceğim" projesi eğitim programının tanıtım toplantısı SGK İl Müdürlüğü Salonu'nda yapıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın finansmanıyla gerçekleştirilen projenin açılışında konuşan Vali Celalettin Güvenç, kız ve erkek çocukları arasında ayrım yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Güvenç, şunları söyledi:

"İnancımıza göre fazla söze gerek yok, kız ve erkek ayrımı yok Allah'ın izniyle. Zengin, fakir, Türk, Kürt ayrımının olmadığı gibi kadın ile erkek ayrımı da yok. Sağlıklı toplum için erkeğin de kadının da iyi eğitilmesi lazım, hatta illa bir ayrım yapılması gerekiyorsa da kadının daha iyi yetiştirilmesi lazım. Kadın çünkü anne yuvayı yapan, evi bekleyen, çocukları yetiştirendir. Ancak ne hikmetse nasıl bir gelenek oluşturulmuşsa kadın bir adım geride kalmış, kültürümüzde inancımızda olmadığı halde. İnşallah bunu değiştiriyoruz, bunu değiştirmede de yine en büyük görev kadınlara düşüyor."

-Proje Koordinatörü Sakar

Proje Koordinatörü Zeynep Müjde Sakar ise kendisinin de bu yörede yetişen biri olduğunu belirterek, töre cinayetleri, akraba evlilikleri, erken evliliklerde mağdur olan gençlerin mağduriyetlerine bir nebzede olsa destek olmak, kadına karşı şiddetin önlenmesi için toplumda duyarlılık oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

"Kızım Geleceğimdir" projesinin dışlanmanın ve ırkçılığın tamamen karşısında olduğunu ifade eden Sakar, "Projemizde töre cinayetlerinden arınmış, akraba evliliklerinin olumsuz etkilerinden kurtulmuş gençlerimizi erken yaşta evlendirme korkusundan temizlemiş, ön yargılardan arındırılmış bireyler oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İnsanların sevdikleri ve değer verdikleri uğruna ön yargılarından vazgeçebileceğini belirten Sakar, şunları kaydetti:

"Babalar kızları uğruna töreyi de çiğner, mahalle baskısını da yener. İnanç birliği olduğu sürece yapılamayacak iş, çözülemeyecek sorun yoktur. Bu inanç birliğiyle, kızlarımızın töreye, erken evliliklere kurban gitmelerine izin vermeyelim. Onların bir nevi sesi, gözü olalım. Sadece Şanlıurfa topraklarında değil, tüm topraklarda onları koruyalım."

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Enes Şişman da kendisinin bu projenin koçluğunu yaptığını belirterek, "Çağdaş toplumlarda ve ileri demokrasilerde bu tarz yapılar hep sivil toplum kuruluşları üzerinden, bu tarz projeler üzerinden yürütülmektedir. Bu manada bu bir örnek bir projedir" dedi.

-Milletvekili Gülpınar'dan sitem-

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Enes Şişman'ın moderatörlüğünde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya geçildi.

"Kadın ve Şiddet" konulu bir sunum yapan Ak Parti Milletvekili Gülpınar, salonda kadınların az olmasından yakınarak, program tamamlanmadan salonu terk eden erkeklere de sitem etti.

Etkinliğe, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan ve Mehmet Akyürek ile bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber