Yozgat'ta toplu taşıma şoförlerine davranış ve trafik eğitimi

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından okul servis şoförleri ile şehir içi toplu taşımacılık yapan halk otobüs şoförlerine, davranış bilimleri ve trafik kuralları hakkında eğitim semineri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 23:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen seminere İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Mili Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, trafik şube müdür ve müdür yardımcıları, okul servis şoförleri ile halk otobüsü şoförleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, seminerde yaptığı konuşmada, eğitimin sadece okulda değil yaşanılan her alanda olduğunu söyledi.

Yılmaz, ?Malumunuz çocuklarımızın eğitimi sadece okulda değil, yaşadıkları her alandadır. Bu nedenle servis sürücülerimize hem davranış bilimleri ile ilgili hem de trafik kuralları ile ilgili kısa bir eğitim verelim ki bu sezonumuz da inşallah kazasız belasız ve iyi bir şekilde geçer diye düşündük ve böyle bir ilk adım attık. Kısmet olursa tüm şoförlerimizle zaman zaman bir araya gelmeyi planlıyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise eğitimin önemine değindiği konuşmasında eğitimin anne karnında başlayıp hayatın her evresinde devam ettiğini kaydetti.

Saim Kuş, "Hayat boyu öğrenme dediğimiz bir olay var. Bu hayat boyu öğrenme anne karnından başlayan ailede devam eden sokakta devam eden ve okulda perçinlenen kısmıdır. Ben bu yönüyle servis şoförlerimizden onu istirham ettim. Elbette birinci önceliğimiz emniyettir, can emniyetidir. Ondan sonra arzu ettik ki biz şoför arkadaşlarımız bu eğitimi servislerinde de devam ettirsinler. Orada devam etsinler çünkü oradan aldıkları örnek konuşma tarzları dinledikleri müzikler tüm bunlar çocuklarımızı etkileyen yönleridir. Bunları istirham ettik. Çünkü biz orayı ayrı bölüm olarak görmüyoruz. Eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. Bu vesile ile emniyet müdürümüze, şoförler cemiyeti başkanımıza üyelerine teşekkür ediyoruz. İnşallah kazasız belasız sağlıklı bir eğitim dönemi geçiririz diye dua ediyoruz." diye konuştu.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı da eğitim seminerlerini her yıl yaptıklarını belirterek, "Bu yıl biraz gecikmeli olarak yaptık. Eğitim öğretim yılımızda şoförlerimizin daha temkinli davranmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda böyle bir seminer düzenledik. Bu yönde şoförlerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Psikolojik danışman ve eğitimci yazar Nevzat Özer ise davranış kuralları hakkında sunum yaptı. Özer, şoförlük mesleğinin hoşgörü ve sabır gerektiğini belirterek, özellikle okul servis şoförlerinin çocuklar tarafından örnek alındığını söyledi.

Trafik Denetleme Ekipler Amiri Ercan Birer de sinevizyon eşliğinde yaptığı anlatımda kazaların nasıl meydana geldiğini gösterdi. Birer, sürücülerin taşıdığı yolcuların sorumluluğunu taşıdığını unutmamalarını isteyerek, trafik kurallarının ihmale gelmeyeceğini belirtti.

Daha sonra servis şoförleri trafikte karşılaştıkları sorunları dile getirerek giderilmesi yönünde trafik ekipleri ile karşılık fikir alışverişinde bulundu.

Şoförlerde seminerin kendileri açısından güzel bir uygulama olduğunu, bunun sık sık tekrarlanması gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber