Telefon dolandırıcısı kıskıvrak yakalandı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy beldesinde taksicilik yapan H.A.(42), Şanlıurfa'dan kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 10 bin 400 TL para gönderdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hoşköy Beldesinde taksicilik yapan 42 yaşındaki H.A. adlı kişiyi, cep telefonundan arayarak, kendisini polis, savcı olarak tanıtan kişiler, bankadaki hesaplarına, terör örgütünün el koyduğunu, güvenlik açısından verecekleri hesaplara paraların transfer edilmesi talimatını verirler.

H.A.'y inandırıcı olması için, noterden imza sirküsü de çıkarması gerektiğini ifade eden dolandırıcılar, Şarköy'den paranın verecekleri hesaba paranın havale edilmesini isterler. Şarköy'e gelerek, noterden 30 TL karşılığında imza sirküsü çıkaran H.A. dolandırıcıların telefondan yaptıkları talimat doğrultusunda, bankaya giderek verilen hesaba 10 bin 400 TL parasını havale eder. Kendisine, evde altın, döviz ne varsa nakite çevirmesi talimatı veren dolandırıcılar, cumhuriyet savcısının eve gelerek, araştırma yapacağını, bir şey saklamaması gerektiğini de belirtirler. Parayı Şanlıurfa'daki bir bankaya havale eden H.A. Hoşköy'e evine döndüğünde, evine savcı gelmediğini öğrenince, olayı hemen emniyet güçlerine intikal ettirir.

Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, parayı bloke ettirip, Urfa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek, H.A.'nın gönderdiği 10 bin 400 TL'yi bankadan çekmek üzere olan 26 yaşındaki S.G. yi ve beraberindeki, 28 yaşındaki H.G., 31 yaşındaki İ.H.K'yı dolandırıcılık yapmaktan yakalayarak gözaltına aldı.

Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşları bir kez daha uyararak, hiçbir kamu personelinin, savcı, polis, jandarma vatandaşı arayarak para havale yapması yönünde talimat vermeyeceğini, bu tür taleplerin en yakın güvenlik güçlerine bildirilmesini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber