Kazalara davetiye çıkaran yola vatandaşlar tepki gösteriyor

Erzurum'un Oltu ilçesinde son zamanlarda meydana gelen trafik kazaları yürekleri ağızlara getiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçenin çıkışında Ardahan istikametinin üçüncü kilometresinde bulunan çevreyolu kavşağında meydana gelen kazalar vatandaşların tepkisine yol açıyor.

İlçenin çevreyolu ile servis yolunu birbirine bağlayan kavşakta araç sürücülerini uyaran herhangi bir işaret levhası ve trafik lambası bulunmuyor. Ayrıca ilçenin servis yolundan Ardahan istikametine doğru seyir halindeki araç sürücüleri kavşağa doğru ilerledikçe birden rampa ile karşılaşıyor. Rampayı çıktığında ise karşısında kavşağa girmiş bir araçla karşılaşıyor. Kavşakta kazayı tetikleyen diğer bir neden ise hiçbir uyarı lambasının olmayışı.

İlçedeki bazı sürücülerin ifadesine göre ise kavşağın yapıldığı nokta hiç de güvenli değil. İzmir'den yüklediği inşaat malzemelerini kamyonuyla Ardahan'a götüren Mehmet Şirin Aslan (28) isimli sürücü de Oltu Çevreyolu Kavşağı'nda kaza yapan ve mağdur olan sürücülerden sadece birisi. 25 HF 532 plakalı kamyon şoförü Mehmet Şirin Aslan, diğer mağdurlar gibi rampayı aştığında kavşakla karşı karşıya gelip, aracın kontrolünü kaybetti. Hızını alamayan araç ancak Oltu-Ardahan karayolunun kenarına yan yatarak durabildi. Kamyondaki sunta, lavabo taşları, çelik konstrüksiyon malzemeleri yol kenarına savruldu. Kamyon sürücüsü Mehmet Şirin Aslan kazayı küçük sıyrıklarla atlatırken büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Oltu Çevreyolu Kavşağı'ndaki kaza yerine gelen ilçe sakinleri yetkililerin bu probleme bir kere daha çözüm bulmalarını istedi. İlçede nakliyat ve hafriyat işleriyle uğraşan işadamlarından Emrail Kaya, "Araçlarımız trafiğe çıktığında hep gözümüz arkada kalıyor. 'Acaba çevre yolu kavşağından güvenle geçebildi mi' diye endişe duyuyoruz. Devletimizin imkanları mı tükendi de bu kavşaktaki trafik canavarının önüne geçilemiyor? Bu noktada bugüne kadar çok sayıda oldu. Allah'tan can kaybı olmadı. Bu noktanın güvenli hale getirilmesi için illaki bir vatandaşımız canından mı olmalı? O zaman yetkililer vicdan azabından kurtulabilecekler mi?" şeklinde tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber