Vali Yüksel: Ankara turuzimde haklı yeri bulacaktır

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, ?Sahip olduğu tarihî, kültürel ve coğrafî zenginliği ile tüm dünyayı ağırlayabilecek kapasitede olan Ankara, atacağı kararlı adımlarla turizm sektöründe haklı yerini mutlaka alacaktır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Turizm Günü dolayısıyla turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Vali Yüksel, Ankara'nın, turizmde bugünkü durumundan daha iyi bir yerde olmayı hak ettiğini vurguladı. Swiss Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar, TAV Genel Müdürü Nuray Demirel, THY Ankara Bölge Müdürü Emrullah Kirişçi, TCDD 2. Bölge Müdürü Şehabettin Gedikli, ATİD Başkanı Seçim Aydın, ARED 2. Başkanı Suat Dingil, TÜRSAB Ankara BYK Başkanı Ercan Durmuş, TUROFED Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu, SKAL Başkanı Çiçek Mayda ve Ankara'da faaliyette bulunan uluslararası otellerin yöneticileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, ?Turizm, dünyada hızla gelişen sektörlerin başında gelmekte ve çok boyutlu etki alanlarıyla şehirlerin gelişiminde önemli rol oynamakta olup, ekonomiye olan katkısının yanı sıra toplumların birbirlerini tanımalarına da fırsat sağlamaktadır. Ankara'da turizmin gelişimine yönelik Aziz Ankaralıların ilgilerinin artarak devamı dileğiyle Dünya Turizm Günü'nü kutluyorum.? dedi.

Turizmde uzun soluklu planlamaların önemine dikkat çeken Vali Yüksel ?Ankara'da planlama ve altyapı, eğitim ve istihdam, tanıtım ve uluslararası ilişkiler, çevre ve sağlık ile denetim konularında yeni anlayışlar ortaya koyarak Ankara'da sürdürülebilir turizmi Ankara'nın coğrafi konumunun da sunduğu avantajlar ile birlikte dünya barışına, insan sevgisine, tarihî ve kültürel varlıkların korunmasına, bozmamaya gayret ettiğimiz çevremize, gösterdiğimiz büyük hassasiyetler içerisinde; özgün kültürel kimliğimiz ve de konukseverliğimiz ile birlikte, turizm pazarlarında mutlaka Ankara markası yaratacağız.? diye konuştu.

Vali Yüksel, yıllardır uluslararası turizm fuarlarına katıldığını ve orada dünyanın en ufak ülkelerinin ve adı duyulmamış şehirlerinin stand açarak reklamlarını yaptığını; Ankara'nın bu fuarlara zamanında katılmamasının büyük bir tanıtım zaafiyeti olduğunu dile getirdi. Vali Yüksel ?Bu kente karşı kendisini sorumlu hisseden herkes, Ankara'yı dünya markası haline getirebilmek için içtenlikle görevlerini yerine getirmelidir. Ankara; akil insanlarıyla ve kanaat önderleriyle birlikte expolarda, uluslararası fuarlarda, spor ve bilim tabanlı olimpiyatlarda, bilişim vadisinde ve turizmde kendini mutlaka fark ettirecektir. Dünya şehirleri arasında tanınarak dünya turizminde de mutlaka söz sahibi olacaktır.? şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar'ın Ankara'daki turizm faaliyetlerine ilişkin gerçekleştirdiği sunumdan sonra, toplantı sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber