Galerici cinayetine 42 yıl 4 ay hapis

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçen yıl galericiyi öldürüp yeğenini yaralayan zanlı, mahkeme tarafından 42 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Alanya'da 1 Nisan 2011 tarihinde galerici Fatih Dağdelen'i silahla öldürdüğü, yeğeni Bahadır Dağdelen'i yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Nurtay Ç.'nin karar duruşması yapıldı. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Nurtay Ç. de hazır bulundu. Emine Talay Yavuz başkanlığında görülen davada, mahkeme heyeti Nurtay Ç.'ye "kasten nitelikli öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak sanığın cezası 24 yıl hapse çevrildi. Nurtay Ç.'nin, Bahadır Dağdelen'e yönelik "kasten öldürme" suçundan ise önce müebbet hapisle, yine duruşmadaki iyi halinden dolayı 10 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Nurtay Ç., "nitelikli yağma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası alırken, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Buna göre Nurtay Ç. toplamda 4 ayrı suçtan 42 yıl 4 yıl hapis cezası aldı.

Olay 1 Nisan 2011 tarihinde Alanya'nın Şekerhane Mahallesi, 25 metrelik yol üzerinde bulunan otomobil galerisinde meydana gelmişti. Fatih Dağdelen (32) ve Bahadır Dağdelen'in (32) sahibi olduğu otomobil galerisine gelen Nurtay Ç., cezaevinden tanıdığı Fatih ve Bahadır Dağdelen'le tartışmaya başlamıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine araya giren esnaf kavgayı ayırmış ve Nurtay Ç. olay yerinden ayrılmıştı. Bir süre sonra galeriye tekrar gelen Nurtay Ç. tabancayla Fatih ve Bahadır Dağdelen'e kurşun yağdırmıştı. Nurtay Ç., olay yerine geldiği otomobili bırakarak yaya olarak kaçmış, yaralanan Fatih ve Bahadır Dağdelen Özel Hayat Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Amca çocuklarından karnından ve sol kasığından aldığı kurşunlarla ağır yaralanan evli ve 2 çocuk babası Fatih Dağdelen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Bahadır Dağdelen ise sağ kasığına aldığı kurşunla hafif yaralanmıştı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı 4 kişilik ekip çalışma başlatırken, Artvin'in Hopa ilçesindeki Gürcistan sınırını geçmeye hazırlanan Nurtay Ç., bir kahvehanede çay içerken kıskıvrak yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber