ANKA, Sivrihisar yakınlarında düştü

Türk mühendislerin tasarladığı insansız hava aracı ANKA, dün Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi yakınlarda düştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA insansız hava uçağı, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi yakınlarındaki Sivrihisar Askeri Meydanı'nda gerçekleştirilen test uçuşu sırasında kontrolden çıkarak Karakaya Köyü ile Paşakadın Köyü arasındaki Bülbül çeşmesi mevkiine düştü. Uçağın test kabul sırasında düştüğü belirlendi. İnsansıs hava aracının enkazının kaldırıldığı olayla ilgili olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından araştırma başlatıldığı öğrenildi.


TUSAŞ: "ARIZA TESPİTİNE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ), test uçuşu sırasında düşen ANKA uçağının düşüş sebebinin tespitine ilişkin çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamada ilk uçuşunu Aralık 2010 tarihinde gerçekleştiren insansız hava aracı ANKA'nın, yaklaşık 1.5 yıl süren geliştirme test uçuşlarının ardından, 24 Eylül 2012 tarihi itibariyle kabul test faaliyetlerine başlanıldığı hatırlatıldı. 27 Eylül 2012 tarihinde icra edilen test uçuşu esnasında meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle bir prototip hava aracı ile kırım yaşandığı bildirilen açıklamada, "Arıza tespitine ilişkin çalışmalar devam etmekte olup, kabul test faaliyetlerine diğer hava araçları ile devam edilecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber