Durumu iyi olmayan çocuk ve gençler tenis öğrenecek

Tarsus'ta maddi durumu iyi olmayan 9-14 yaş arası 48 gence, "Raket Tutan Eller Projesi" kapsamında 6 ay boyunca tenis eğitimi verilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Tenis İhtisas Spor Kulübü'nün Tarsus Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteklediği "Raket Tutan Eller Projesi"nin başlaması nedeniyle düzenlenen törende, yapılan her hizmette sosyal sorumluluk bilincinin taşınması gerektiğini belirtti.

"Bize sunulan imkanları toplumun alt kesimdeki bireylerle paylaşmasak başarılı olamayız" diyen Güldibi, "Şu an bizi sevdiren bu proje çerçevesinde gençlerimiz bir çatı altında toplanıp, spor yapacak. Bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise proje sayesinde göçle gelen insanların kaynaşacağını belirterek, sosyal projeye katkı sunanlara teşekkür etti.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Tarsus'ta çok güzel hizmetler yapıldığını, Tarsus'a gönül veren insanların Tarsus'un ismini duyurmak için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Kocamaz, sivil toplum kuruluşlarının arasında Tarsus Tenis İhtisas Spor Kulübü'nün ayrı bir yeri bulunduğunu ifade ederek, "Bütün sivil toplum kuruluşunun tenis kulübü gibi Tarsus'a katkı sağlamasını istiyorum. Gençlerimize başarılar diliyorum. Burada bir arada kaynaşarak, Tarsusluluk bilincini geliştirerek, barış içerisinde yarışacaklar. Tarsus'un adını hem Türkiye'de hem de dünyada bir tenis sporcusu olarak duyurma fırsatı bulacaklarını inanıyorum" diye konuştu.

Tarsus Tenis İhtisas Spor Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş, maddi durumu iyi olmayan 48 kişiye 6 ay boyunca tenis eğitimi verileceğini belirterek, her kursiyere spor kıyafeti, spor ayakkabısı, çanta ve şapka temin edildiğini, kursiyerlerin tesise ulaşımını sağlamak amacıyla ücretsiz servis hizmeti de sunduklarını vurguladı.

Eğitimler sonunda turnuva düzenleneceğini ve başarılı kursiyerlere ödül verileceğini ifade eden Alpaltaş, şöyle konuştu:

"Bu proje çocuklarımızın sporla kaynaşmasına, sokakta vakit geçirmek yerine ömür boyu yapacağı bir sporu öğrenmesine vesile olacaktır. Projemizle farklı mahallelerde yaşayan çocuklarımızın tenis sporu ile kaynaşmaları, bireysel gelişimlerine ve sosyal hayata katılımlarına destek olmaları hedeflendi. Birlik ve beraberlik gölüne bir damla olabilirsek ne mutlu bize..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber