?Yelkenli Kaptanlık Kursu' sona erdi

Akçakoca Denizcilik ve Yelken Kulübü'nce düzenlenen "Yelkenli Kaptanlık Kursu"nda başarı gösteren 17 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir restoranda düzenlenen törende konuşan Akçakoca Denizcilik ve Yelken Kulübü Başkanı Sıtkı Şengün, Denizcilik ve Yelken Kulübü'nü 4 ay önce kurduklarını ve belirledikleri hedefler doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

Akçakoca'nın yelken sporu için çok uygun olduğunu vurgulayan Şengün,

"Yaptığımız çalışmalar neticesinde yelken sporuna zaten müsait olan Akçakoca'da daha da iyi bir ortam oluşturduk. Kulübümüze ait kullanabileceğimiz alan ve herkesin faydalanabileceği ahşap bir iskele, pirat ve optimist sınıfı 9 adet yelkenli teknemiz var. Akçakoca'yı tanıtmak için Karadeniz Yelken Rallisi'ni misafir ettik. Türkiye Pirat Şampiyonası'na katıldık ve ismimizi yazdırdık. İnsanları denizcilik hakkında bilgilendirmek için kurslar açtık" dedi.

Sertifikaların belgelerden ibaret olmadığını anlatan Şengün, "Aldığınız belgeyi destekleyin ve besleyin. Desteklemediğinizde ölüyor, kayboluyor. Denizden uzak kalmayın. Sık olmasa da arada bir ilgilenin. Denizin ruhunu anlamak için bu sertifika sadece bir başlangıç" diye konuştu.

Şengün, ikinci kaptanlık kursunun 13-14 ve 20-12 Ekim tarihlerinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Amatör Denizcilik Federasyonu Eğitmeni Metin Akman ise iki hafta boyunca seminer düzenlediklerini belirterek, " Sınavla kursiyerler amatör kaptanlık sertifikasını almaya hak kazandı. Kursta denizcilikle ilgili teorik bilgilerin olduğu birçok konuyu işledik. Seyir bilgisi, ilk yardım, navigasyon, meteoroloji, denizcilik terimlerinin anlatıldığı seminer oldu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber