Kuraklık mağduru çiftçiler, borç ertelemesinden yararlanabilecek

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, kuraklıktan dolayı mağduriyetini bildiren çiftçilerin, borç ertelemesinden yararlanabileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuraklık mağduru çiftçilerin borçlarının bir yıl ertelenmesiyle ilgili kararnameden yararlanan 63 il arasında Bilecik'in yer almadığına ilişkin kamuoyunda eleştiriler bulunduğunu hatırlattı.

Bu eleştirilerin, bilgi eksikliğinden kaynaklandığını belirten Poyraz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası yetkililerinin vatandaşları bu konuda bilgilendirmesi gerektiğini ifade etti.

Poyraz, Bilecik için ihmal varmış gibi bir durumun ortaya çıkarılmasının yanlış olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Herhangi bir ilin bir yerinde kuraklık varsa, bu çiftçi yetkili yere gidip başvuruda bulunmuşsa ve yapılan tespitler sonucunda bir mağduriyet belirlenirse bu konuda yardımcı olunur. Ancak Bilecik için böyle bir başvuruda kimse bulunmamış. Dolayısıyla bu kuraklık kararnamesinden kimse faydalanamamış. Yani alımlardan faydalanacak 63 ilden vatandaşlar, başvurdukları için yararlanmışlar. Kuraklıktan dolayı mağduriyetini bildiren çiftçiler, ertelemeden faydalanacak."

Muhabir: Mehmet Candikmen

Yayıncı: Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber