Kastamonu'da teröre 'sarı' öfte

Terör saldırılarını protesto eden ticari taksi sürücüleri, araçlarıyla şehir turu yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'nun Pırlaklar mevkiinde toplanan bir grup ticari taksi sürücüsü, araçlarıyla şehir turu atarak terörü protesto etti. Otomobillerine Türk bayrakları asan taksiciler, klaksonlar çalarak teröre öfke kustu. Taksicilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Grup adına konuşan Merkez Ticari Taksiciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Birliği Başkanı Taksici Ahmet Şafak Tunçkan, ?Barış içinde, kardeşçe yaşama umudumuz, her gün yurdun dört bir tarafından gelen şehit haberleri ve hain terör saldırılarıyla yıkılmaktadır. Vatan evlatlarımızın şehit olması ile yüreğimiz defalarca yanmaktadır? dedi. Gelen şehit haberlerine artık tahammüllerinin kalmadığını vurgulayan Tunçkan, ?Akan kanlar, verilen canlar üzerinden siyaset yapılmasını reddediyor, yapanları şiddetle kınıyoruz. Terörle mücadele konusunda yıllardır süre gelen senaryoları tekrarlamak yerine Türk milleti olarak bu senaryolara son vermemiz gerekmektedir? diye konuştu.

Toplumu kamplara bölerek, insanları birbirlerine ötekileştiren ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan terörü şiddetle kınadıklarını açıklayan Tunçkan, ?Türkiye'ye büyük acılar yaşatan terör ve silahlı çatışmaların hayatımıza egemen olmasına izin vermemek, sadece bu ülkeyi yönetenlerin değil, ülkemizin her bir ferdinin sorumluluğundadır. Güzel ülkemizde yaşayan her bir bireyin yaşam hakkını savunan demokratik bir ortam yaratılması, en vicdani temennimizdir. Şimdi şiddeti, terörü öne çıkartan anlayışlara karşı barışı egemen kılma zamanıdır. Biz Kastamonu taksicileri ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yurdun her bir yerinden gelen hain terör saldırılarını ve her türlü terörü lanetliyor, şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber