Avcı: Mobilya sektörü Adana ekonomisinin gözbebeğidir

Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, mobilya sektörünün il ekonomisinin gözbebeği olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcı, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) düzenlediği ?Mobilya Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu seminerde konuştu. Avcı, Adana'da 3 bin 700 firmanın esnaf odasına, 600 firmanın ticaret odasına, 200 firmanın da sanayi odasına kayıtlı olduğunu söyledi. Avcı, merdiven altı tabir edilen kayıtsız firmaların da kayıt altına girmeleri hususunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yalçın Avcı, mobilya iskeleti üretiminde Adana'nın Türkiye'de bir numara olduğunu ve Ortadoğu pazarına hakim olduklarını söyledi. Bölgeye ve ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade eden Avcı, 4-10 Ekim 2012 tarihleri arasında TÜYAP'ın organize ettiği Mobilya ve Dekorasyon Fuarı hakkında da geniş bilgi verdi.

Önümüzdeki günlerde yeni tasarımların sergilendiği fuara, yurtiçi ve yurtdışından 50 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini kaydeden Avcı, bölge fuarı olduklarında ise Adana mobilya sektörünün yurtiçi ve yurtdışında daha çok duyulacağını ve sıkıntıların ortadan kalkacağını bildirdi.

TÜMSİAD CİDDİ BAŞARILI BİR KURULUŞ

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse de yurt içinde 56, yurtdışında ise 6 şubesi ve 20 temsilciliği bulunan TÜMSİAD' ın, çok ciddi çalışmalara imza attığını kaydetti. Köse, KOBİ'lere hizmet eden uluslararası bir dernek olduklarını hatırlatarak, her zaman ara eleman ve istihdam konusunda ortak proje geliştirebileceklerini söyledi. Köse, ?Türkiye'de Adana şubemiz, Avrupa da ise ülkemiz birinci sırada yer alıyor. Bu da bizlere gurur veriyor.? diye konuştu.

TÜMSİAD'ın davetlisi olarak seminere katılan AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk da iş adamlarına, ?Kentimize ve ülkemize katkı sağlanacaksa parti ve hükümet olarak yanınızda olduğumuzu unutmayın.? dedi. Ziraat Bankası Çukurova Yatırım Bölge Müdürü Yusuf Durgun'un ise katıldığı toplantı sonunda TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse ülke ekonomisine katkı veren, mobilya sektörünü kutlayarak, verdiği güzel bilgilerden dolayı, Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı' ya teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber