İtfaiye Müdürlüğü'nden yangın uyarısı

Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Uslu, yaklaşan kış mevsimi öncesi yangın ve zehirlenme vakalarına karşı vatandaşları uyararak tedbirlerini almalarını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangınların ve yangınlara bağlı zehirlenme vakalarının büyük oranda temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını söyleyen İtfaiye Müdürü Uslu, ısınma amaçlı kullanılan soba ve kalorifer bacalarının kış gelmeden önce temizletilmesi gerektiğini vurguladı.

İtfaiye Müdürü Uslu, "Havaların soğuması ile birlikte ev ve işyerlerinde yakılan soba ve kaloriferlerin bacalarının düzenli şekilde temizletilmesi, yaşanabilecek facialara karşı alınabilecek önlemlerin başında gelmektedir. Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi oluşturmaktadır. Bacaların her yıl en az bir kez temizletilmesi, sobalı evlerde meydana gelebilecek yangın ve karbonmonoksit zehirlenmelerini büyük oranda önlemektedir. Baca temizliği, şehrimizin havasının kirlenmemesi ve daha ekonomik olarak ısınmak için de faydalı ve etkili bir tedbirdir" dedi.

Binalardaki elektrik tesisatlarının kontrol edilmesi ve eski tesisatların gözden geçirilerek yenilenmesinin önemini vurgulayan İtfaiye Müdürü Uslu, elektrikli ev aletlerinin sürekli prizlerde takılı bırakılmasının yangınlara yol açtığını belirtti. Uslu ayrıca, doğalgaz abonelerinin de, şofben ve kombi bacalarının bakım, onarım ve temizliğini yetkili servislere yaptırması gerektiğini söyledi.

İtfaiye Müdürü Ahmet Uslu, yaptıkları denetimlerde apartmanların bodrum katlarında bulunan depo, garaj, sığınak gibi yerlerin amaç dışı kullanıldığını tespit ettiklerini, bu gibi yerlere konulan eşya ve malzemelerin de yangınlara davetiye çıkardığını söyledi.

Yangınlara erken müdahalenin önemini vurgulayan Uslu, itfaiye teşkilatının yangınlara en hızlı şekilde müdahale etmek istediğini, ancak cadde ve sokaklara gelişigüzel park edilen araçların kendilerine zor anlar yaşattığını belirtti. Uslu, itfaiye araçları gelinceye kadar vatandaşların yangına müdahalesinin de önemli olduğunu, bu nedenle araç, ev ve işyerlerinde yangın söndürücü cihazlar bulundurulmasının son derece yararlı olacağını ifade etti.

İtfaiye Müdürü Ahmet Uslu, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için 24 saat görev başında ve teyakkuz halinde olan itfaiyenin yangınları söndürmek kadar, yangınları önlemek için de çalışmalar yürüttüğünü, uyarıların dikkate alınması gerektiğini, vatandaşların bu ve benzer konularda Alo İtfaiye 110 ve 214 10 51 numaralı telefonları arayarak bilgi alabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber