İmamlar, Camiler Haftası'nı kan bağışı yaparak kutladı

Her yıl ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Sinop'un Boyabat ilçesinde çeşitli etkinliklerle geçirilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir hafta boyunca devam edecek olan etkinliklere, Boyabat'taki imamlar kan bağışında bulunarak start verdi.

Hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik yapacaklarını belirten Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, etkinliklerin hafta boyunca devam edeceğini söyledi. İlk olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini kaydeden Sağlam, Büyük Cami önünde yapılan kan bağışı kampanyasında imamlarla birlikte kan vererek etkinliği başlattı.

Hafta nedeniyle programa alınan engelli bireylerle ilgilenmenin camilerde engelli temasının işlenmesi için ayrıca gayret sarf edeceklerini de belirten Sağlam, "Bu haftada işlenecek en önemli konulardan bir de engelli bireyler. Engelli bireylerle ilgilenme ve ziyaretler yapılacak." diye konuştu.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle kan bağışı kampanyası, kadınlara yönelik irşad programı, cami açılışı, camilerde hatim ve mevlit programları, kabir ziyaretleri ve hafta ile ilgili konferanslar yapılacak. Hafta boyunca camilere gelecek olan çocuklara çeşitli hediyeler verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber