ESM Samsun Şubesi, doğalgaz zammının halka yansıtılmamasını istedi

Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi doğal gaza yapılan yüzde 10'luk zamma tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan yaptığı açıklamada, enerji bakanının daha önceki demeçlerinde 'doğalgaza zam yok' sözüne atıfta bulunarak zamların halka yansıtılmaması gerektiği belirtti. 20 Eylül tarihinde ESM olarak bir basın açıklaması yaptıklarını kaydeden Veysel Erdoğan, ?Basın açıklamasında ekim ayının başlarında doğalgaza ve elektriğe zam yapılacağını, hükümetin uyguladığı dışa bağımlı enerji politikaları nedeniyle bu zammın kaçınılmaz olduğunu ifade etmiştik. Oysa 19 Eylül 2012 tarihinde Enerji Bakanı Taner Yıldız insanların gözünün içine baka baka basına verdiği demeçte ?doğalgazla ilgili bir zam çalışmasının olmadığını ve doğalgaza zam yapılmayacağını' söylemişti. Hatta bakanın bu sözüne güvenerek Samsun Samgaz Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe yaptığı açıklamada doğalgaza zam yapılmayacağını halkın doğalgazı rahat rahat kullanmasını söylemişti.? dedi.

Ancak gerek bakanın yaptığı bu açıklama gerekse Samgaz'ın bakana güvenerek yaptığı açıklamaya rağmen doğalgaza ve elektriğe yüzde 10 zam yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, bu zamdan sonra bakanın yapması gerekenin çıkıp halktan özür dilemesi olduğunu vurguladı.

Aynı şekilde 'doğalgaza zam yok halkımız rahat rahat doğalgaz kullansın' diyen Samgaz'ı da etik olmaya davet eden ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Samgaz Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü'ne de düşenin kendi itibarları açısından yapılan zammı halka yansıtması olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber