Vali Lekesiz; Teröristler hiç beklemedikleri bir cevapla karşılaştılar

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kırıkhan ilçesinde Güzelce karakoluna iki koldan saldıran teröristlerin hiç beklemedikleri bir cevapla karşılaştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Lekesiz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi ile birlikte Kırıkhan Jandarma Komutanlığına bağlı Güzelce Jandarma Karakolunu ziyaret etti.

Karakolun ardından çatışmada yaralanarak Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerleri ziyaret eden Lekesiz, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların devam ettiğini söyledi.

İki ayrı koldan saldıran teröristlerin hiç beklemedikleri bir cevapla karşılaştıklarını söyleyen Vali Lekesiz; ?Bizim sahip olduğumuz teknik donanımları, birikimleri bilmedikleri için karakoldakileri gafil avlamayı hesaplarken hiç ummadıkları tedbirle ve mukavemetle karşılaştılar. Bu mukavemet sonucu üzerlerindeki tesisatları ve el bombalarını bırakarak kaçtılar." dedi.

Olayı duyarak izinliler dahil tüm hastane çalışanların görev başına geldiğini ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Vali Lekesiz; ?Tüm hastane çalışanlarının, ?kan lazım olabilir, müdahale gerekebilir, yardıma ihtiyaç duyulabilir' diye göreve gelmesi takdire şayandır. Konuya duyarlı davranan Kırıkhanlılara da teşekkür ediyorum." dedi.

Vatandaşları sağduyuya davet eden Lekesiz; ?Yanlış ve gerçek dışı değerlendirmelere itibar etmeyip, hastane önünde, karakolda, hükümet konağı önünde birikip güvenlik kuvvetlerini lütfen meşgul etmesinler. Duyarlılıklarını, konuya olan hassasiyetlerini biliyoruz. Bunun için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak burada çok hassas bir nokta var. Güvenlik kuvvetlerimiz olayı takiben derhal terör örgütü mensuplarının geri kalanlarını takip etmek, iz sürmek ve onların Amanoslara ulaşmadan evvel yakalamak istiyor.? diyerek halkı sağduyuya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber