Bilek güreşinde isimlerini dünyaya duyurdular

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilen 34. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ay - yıldızlı formayla Türkiye'yi temsil eden Şehitkamil Belediyesporlu milli bilek güreşçileri Yakup Cin ile Yasin Urhun, kategorilerinde dünya ikinciliği ve üçüncülü elde etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bünyesinde yetiştirdiği sporcuların Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde ettiği dereceleriyle adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyespor Kulübü yeni sezonda da başarıya doymuyor.

Bilek güreşi branşında dünya çapında adeta bir marka kulüp haline gelen yeşil siyahlılar son dünya şampiyonasından madalyasız dönmedi. Yeşil - siyahlı kulübün kariyerinde birçok Avrupa ve eünya derecesi bulunan milli bilek güreşçisi Yakup Cin, sağ kolda dünya üçüncülüğü elde ederken, kulübün kendi alt yapısından yetiştirdiği Yasin Urhun ise dünya ikinciliğini kazandı.

Urhun, sol kolda da dünya dördüncüsü oldu. Sporcuları kutlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ?Sporcularımızı Dünya Şampiyonası'na gönderirken en önemli hedefimiz Brezilya'da al yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutabilmekti. Çok şükür sporcularımız elde ettikleri derecelerle bunu başarabildiler. Bu değerli başarının elde edilmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.? dedi.

Fadıloğlu, şampiyona esnasında ciddi bir sakatlık geçirerek yarışmalardan çekilmek zorunda kalan ve kariyerinde 7 Avrupa 6 Dünya şampiyonluğu bulunan milli bilek güreşçisi Mustafa Dinleyici'ye de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber