Yaşlılar için sağlık hizmetlerinde öncelikli hedef kaliteyi artırmak

Malatya İl Sağlık Müdürü Kemal Şener, geriatrik yaş grubu sağlık hizmetlerinde, öncelikli hedeflerinin kalite düzeyini artırmak ve hizmete erişimi kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemal Şener, 1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumun tarihsel birikimini günümüze yansıtmaları, milli kültür ve medeniyet değerlerinin yarınlara ulaşmasına vesile olmaları dolayısıyla büyüklerin, aile ve toplumsal hayatın en kıymetli hazineleri olduğunu dile getirdi. Yaşlıların edindikleri tecrübeyi ve birikimi genç nesillere aktarmaya gayret ettiklerini ifade eden Şener, yaşlılar sayesinde geçmiş, bugün, gelecek arasında kurulan bağın, ülkenin daha güçlenmesine katkı sağlayacağına dikkati çekti.

1 Ekim'de kutlanan Yaşlılar Günü'nün toplumu bugünlere ulaştıran yaşlıların saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması, kamuoyunun konuya ilgi, duyarlılık ve katılımlarının sağlanması açısından önemli olduğuna dikkati çeken Şener, "Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaşlı hizmetlerini yaygınlaştırmak, hizmet kalitesini artırmak, hizmete erişilebilirliği sağlamak, yeni alternatif hizmetleri geliştirmek öncelikli hedefimizdir. Toplumların yaşlı nüfuslarına sunabildikleri hizmet kalitesi kadar gelişmişliklerinden söz edilebilir. Yaşlılar günü ülkemizde geriatrik yaş grubunun hayat kalitesini yükseltmek kadar toplum dışına itilmelerinin önlenmesi açısından da bu konuların gündeme getirildiği bir gün olarak içinde aktiviteler barındırmaktadır. Toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın ekonomiye, kültürümüze ve yeni nesillere katkılarının bilincinde olarak, tüm büyüklerimizin Yaşlılar Gününü kutluyor, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber