'Ateş kuşları' ödüllendirildi

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 2012 yılında orman yangınlarında görev yapan ve teşkilat içinde ?ateş kuşları? olarak adlandırılan helikopter ve uçak pilotlarıyla teknisyenler ve yer ekiplerine teşekkür sertifikası verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (THK)'nun Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli yangın uçakları personeli ile Gümüldür ve Seferihisar yangın helikopterlerinin bütün personelinin katıldığı törende kurumu adına teşekkür eden İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İzmir ve Manisa'da geçen mayıs ayından bu yana çıkan 235 yangında, önceki yıllara göre tarihi bir başarı sağlanarak sadece 396 hektar alanın yandığını belirtti. Yangınların büyümesinin önlenmesinde, bölgelerinde görev yapan dört helikopter ve altı uçağın havadan müdahalelerinin etkili rol oynadığını söyledi. Orman yangınlarıyla mücadelenin tam bir takım çalışması olduğunu vurgulayan Aydın, "İyi oynadık ve kazandık. Bu başarıda katkısı olan tüm hava kuvvetlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

THK adına söz alan Murat Ocak ise özellikle Akdeniz çanağındaki yangınlarda başarıyla mücadele edilmesinde ve söndürmede rakipsiz olunmasında, 1983 yılında THK ile başlayan ve 1988'de helikopterlerin de katılmasıyla devam eden süreçte, hava araçlarının etkin kullanımının büyük rolü olduğunu söyledi. Ocak, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün takdirlerinin kendileri için motive edici olduğunu, kış aylarında sürekli eğitimlerle personeli bir sonraki yaz sezonuna daima hazır tuttuklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürü Aydın, Müdür yardımcıları Ahmet Ersoy ve Mihtat Ateş başta olmak üzere törene müdürlük üst yönetimi tarafından, ateş kuşlarına teşekkür plaketleri ve sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber