Etimesgut'ta gelişim ve beceri edindirme kursları başladı

Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi(ETİSEM) Gelişim ve Beceri Edindirme kursları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

500 kursiyer 4 ayrı merkezde girişimcilikten reklamcılığa, takı tasarımından Osmanlıca'ya kadar birçok dalda kurs görüyor. Yoğun ilgiden kayıtlar bir hafta uzatıldı.

ETİmesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (ETİSEM) 2012-2013 eğitim öğretim yılı başladı. 500 kursiyer kendilerine yeni meslekler kazandıracak mesleki gelişim ve beceri edinme kursları için ders başı yaptı. 33 şubede verilen dersler, ETİmesgut Belediyesi tarafından, Gazi Üniversitesi Ankara MYO Müdürlüğü ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği yürütülüyor. ETİSEM kursları, ETİSEM Merkez Binası, Atakent Sosyal Tesisleri, Satuk Buğrahan Eğitim Merkezi ve Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi'nde bulunan derslik, laboratuar ve atölyelerde yapılıyor. ETİSEM Merkez Binası'nda bilgisayar kullanımı, ofis programları, yönetici asistanlığı, evde çocuk bakımı, kurdela nakışı, kırk yama, takı tasarım, saç bakımı, cilt bakımı ve pratik İngilizce dersleri veriliyor. Atakent Sosyal Tesisleri'nde bilgisayar kullanımı, temel bilgisayar okur yazarlığı, internet ve e-posta yöneticiliği, kadın giysileri dikimi, bilgisayar destekli grafik ve tasarım, yağlı boya resim, girişimcilik, pratik İngilizce branşlarında eğitim yapılıyor.

Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi'nde ise bilgisayar kullanımı, ebru, kurdela nakışı, tel kırma, bilgisayar destekli grafik ve tasarım, yağlı boya resim, pratik İngilizce kursları düzenleniyor. etiSEM Satuk Buğra Han Eğitim Merkezi ise geleneksel Türk sanatları kurslarına ayrılmış durumda. Merkezde ebru sanatı, keçe yapımı, dekoratif ahşap süsleme, kilim dokuma, fotoğrafçılık, kat-ı, minyatür, tezhip, ney eğitimi, Osmanlı Türkçesi dersleri veriliyor. Etimesgut Belediyesi bünyesinde hizmet veren etiSEM bünyesinde Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Etüt Eğitim Merkezi de çalışmalarına başladı. Kreş ve gündüz bakımevleri 36-65 ay arası, etüt merkezine ise 07-14 yaş arası çocuklara hizmet veriyor.

ETİSEM Proje Koordinatörlüğü, kurs programına gösterilen ilgiden dolayı, bazı kursların kayıt işlemlerinin de bir hafta süreyle daha uzatıldığını açıkladı. MEB onaylı programlardan oluşan etiSEM kurslarından yararlanmak ve detaylı bilgi almak isteyenler etisem.etimesgut.bel.tr adresinden yararlanabilecekler. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, kendini geliştirmek ve yeni meslek edinmek isteyen herkesi bu kurslara davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber