Köylüler yangın yerinden göç etti

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık köyü Çatacak Mahallesi'nde çıkan yangında 18 aileden toplam 40 kişi evsiz kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakınlarının yanına göç eden köylüler yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık köyü Çatacak Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde çıkan yangında yaklaşık 50 yıl önce yan yana inşa edilen eski ahşap binalar rüzgarın da etkisi ile alevlere teslim oldu. Eski tip yapılaşma nedeniyle söndürülmesi imkansız hale gelen binalar kısa sürede küle döndü.

Sabah saatlerinde köyde incelemelerde bulunan Bolu Valisi İbrahim Özçimen yaraların kısa sürede sarılacağını belirtti. Evsiz kalan aileler yangından kurtarabildikleri bir kaç parça eşyaları ise traktörlere yükleyerek kalabilecekleri komşularının ve akrabalarının yanına göç etti.

YANGIN ÇÖP YAKMADAN ÇIKMIŞTI

Çatacak Mahallesi'ndeki yangın çöp yakma işlemi sırasında çıkmıştı. Yangında 13 ev, 7 ahır, 16 samanlık, 12 buğday ambarı, 200 ton tahıl ile kullanılmayan köy okulu ve bir köy konağı yandı. Yangında 18 aileden toplam 40 vatandaş evsiz; 900 küçük baş ve 100 büyükbaş hayvan da ahırların yanması nedeniyle barınaksız kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber