Teröristler Hakkari'de 3 okulu yaktı

Hakkari'de 3 okul terör örgütü PKK yandaşları tarafından yakıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de 3 okul terör örgütü PKK yandaşları tarafından yakıldı.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu kullanılmaz hale gelirken, Hakkari Anadolu Lisesi ile İMKB İlköğretim Okulu'nda büyük hasar oluştu.

CHA

Hakkari'de okul kundaklandı Hakkari'de kundaklanan bir okul kullanılamaz hale gelirken, sabah derse gelen öğrenciler evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

Yeni Mahalle'de bulunan 3 katlı, 6 derslikli ve 371 öğrencili Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, iddiaya göre gece geç saatlerde yüzü maskeli 6 kişinin saldırısına uğradı. Okula molotofkokteyli atan saldırganlar, daha sonra tüm camları kırdı. Müdür odası ve ana sınıfı öğrencilerinin eğitim gördüğü odalar ise tamamen kullanılamaz hale geldi. Sınıflarda halen büyük kaya parçalarının bulunduğu görülürken, okulun kimler tarafından kundaklandığı ise araştırılıyor.

Sabah saatlerinde okula gelen öğretmen ve öğrenciler ise, okulu harabe halde görünce gözlerine inanamadı. Öğrenciler üzüntü içersinde evlerine giderken, bazıları ise okulun önünde bir süre bekledi. Öğretmenlerin de olayın şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşadıkları görüldü.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut ise, okula gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarının kendisini görüntülemesini istemeyen Yakut, tahrip olan sınıfları dolaştı. Bu sırada bazı görevlilerin, "Okulun durumu ne olacak?" diye aralarında yüksek sesle tartışması üzerine Müdür Yakut, "Okulu yaktılar işte. Ben mi okulu yaktım? Okulu yakanların yediği ekmek haramdır" deyip oradan ayrıldı.

Mahalle sakinleri ise, okulu yakanların yetişkin ve yüzü kar maskeli 6 kişi olduğunu belirtti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber