Okul yolu çile dolu

Okul yolunda öğrenci ve velileri tehlikelerle baş başa kalıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4+4+4 eğitim sisteminin ardından Mükerrem Ali Kayan İlkokulu ve Mükerrem Ali Kayan Ortaokulu olarak ikiye ayrılan ve iki ayrı binada yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü okulun tehlikelerle dolu yolu öğrenci velilerinin tepkilerine neden oluyor.

Sabah okula giden çocuklarını okula bizzat kendilerinin götürdüğünü belirten öğrenci velileri; Okuldan çıkan çocuklarımızı da yine kendimiz alıyoruz. Sabah da okula gitse öğle de okula gitse çocuklarımızı elinden tutarak kendimiz götürüyoruz çünkü okulun yolu çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Bülent Ecevit Bulvarının kaldırım yapılmayan bölümü nedeniyle yolu araçlarla paylaşmak zorunda kalıyoruz. Çocuklarımızın başına bir kaza gelmesin diye kendimiz götürüyoruz ama bu kez da bizim başımıza bir kaza gelecek endişesi taşıyoruz? dediler.

Mükerrem Ali Kayan İlköğretim Okulu yolunun geçtiğimiz yıllarda da gündeme geldiğine değinen veliler: ?Bu yolda illa bir kaza mı yaşanması bekleniyor. Bir annenin, babanın, bir çocuğun canı yanınca hesabını kim verecek. Bunun önlemi neden önceden alınmaz. Öğrenciler de yayalar da araçlar da aynı yoldan gidiyor. Çünkü kaldırım yok. Kaza yaşanması an meselesi, bunun tedbirinin bir an evvel alınması gerekiyor? diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Bülent Ecevit Bulvarında kaldırım sorunu olduğunu dile getiren vatandaşlar: ?Sadece okulların olduğu bu bölümde değil bulvar yolunun pek çok yerinde kaldırım yok. Bazı yerlerde kaldırım var, bazı yerlerde yok. Kaldırım olmayan yerde yayalar yoldan yürümek durumunda kalıyor? diye konuştular.

Özellikle okulların olduğu bölgede kaldırımların yapılmasını istediklerini dile getiren öğrenciler de: ?Arabalar yanımızdan çok süratli geçiyorlar. Bir gün birimize çarpacaklar diye çok korkuyoruz? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber