Bakkallardan süper marketlere karşı güçbirliği

Rekabet için güç birliğine giden bakkallar, 'Cansuyu Projesi' ile tek çatı altında toplanmaya hazırlanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sisteme dahil olan bakkalların raf dizaynları, mal konsepti aynı olacak. Ayrıca halk günleri düzenleyerek önemli fiyat indirimlerine gidecekler.

Projenin mimarlarından Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, proje ile bakkaların bir standarda kavuşacağını, önemli bir rekabet gücüne kavuşacaklarını söyledi. ?Cansuyu Projesi'nde tabela birliği de sağlayacaklarını aktaran Akgül, "Projenin işleyiş aşamasında alımlar tek noktadan olacak. Tüm bu sisteme dahil olan bakkallarımızın giydirmeleri, raf dizaynları, mal konsepti gibi şeyleri aynı olacak. Halk günlerini, fiyat indirimlerini odamız olarak biz ayarlayacağız. Satılacak ürünler için, yerel marketlerin seviyesinde veya altında bir fiyat politikası belirleyeceğiz. İnşallah bu şekilde bakkallarımızı kurtaracağımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Akgül, yakın bir tarihte bilboardlarda reklamlarının görülmeye başlanacağını ifade ederek, "Açılış tarihi için Cumartesi günü üyelerimizle tekrar bir toplantı yapacağız. Toplantıdan sonraki hafta da tabela yapacağımız noktaları belirleyip önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağız. Hedefimiz 2 ay içerisinde çok geniş katılımlı bir açılış yaparak bu projeyi Sivas halkının hizmetine sunmak." dedi. Akgül, açılış için Başbakan Tayip Erdoğan'a da davetiye göndereceklerini söyledi.

Benzer bir uygulamanın Trabzon'da hayata geçirildiğini kaydeden Akgül, şöyle konuştu:

"Trabzon'daki uygulama da güzel. Onlar da tabela birliği sağlamışlar. Alımı tek noktadan yapıyorlar. Fiyatlar aynı indirimler aynı şekilde. Şu an 67 noktada hizmet veriyorlar. Ancak bizim hedefimiz 100 noktada başlayıp, ilerleyen zamanlarda da tüm bakkallarımızı kapsayacak şekilde çalışmamıza devam etmek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber